Site name

17.“Bubijada“ u Šapcu

Automobil koji je pobedio vreme

Više od stotinu „buba“ prodefilovalo je ulicama Šapca u okviru 17. “Bubijade“.

2

Piše: D.E.

Šabac 06. avgust 2017. 21:59

Učesnici su došli iz Crne Gore, Slovenije, Hrvatske, Makedonije kao i iz Srbije i pokazali da ova marka automobila uživa nepodeljene simpatije. Najstariji među njima bio je 88-godišnji Živan Jeremić, a najmlađa jedna beba, kao podrška roditeljima.

- „Bubu“ imam od 1973. godine, stara je 51 godinu. Do sada sam učestvovao na svim „Bubijadama“ i uvek osećam posebnu radost zato što imam priliku da razgovaram i družim se sa ljudima koji dele isto interesovanje i ljubav prema tom automobilu. Manifestacija je prerasla u internacionalni skup koji je, uprkos velikoj vrućini, okupio učesnike i iz zemalja u okruženju - rekao je Jeremić.

Branislav Tanasić iz Sremske Mitrovice drugi put je u Šapcu, i za trideset godina, koliko putuje sa kamerom i fotoapartom u ruci, stekao je mnogo prijatelja: “Svrha ovakvih okupljanja nije da se pokaže ko ima bolji auto, i upravo u tome i jeste draž - da se družimo, razmenjujemo mišljenja. Na „bubinoj“ šasiji prošle godine uradio sam repliku “jaguara morgana”, modela iz tridesetih godina.”
Organizator Bogdan Mijailović zadovoljan je odzivom posetilaca, kao i svime što se dešavalo tokom tri dana ove manifestacije. Učesnici su bili smešteni u kampu na Starom gradu, sinoć je održan rok koncert grupe “Midgard”, a danas se manifestacije zvanično završava. Generalni sponzor „Bubijade“ je Auto centar „Petrović“, a pokrovitelj Grad Šabac.

povezane vesti

komentari (2)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Zoran

08. avgust 2017.

Sve neke:"jade"za Jade!

PronadjiAuto

22. avgust 2017.

Divno i podrzano od mnogih! Bravo momci.