Automobil koji je pobedio vreme 1

Više od stotinu „buba“ prodefilovalo je ulicama Šapca u okviru 17. “Bubijade“.

Učesnici su došli iz Crne Gore, Slovenije, Hrvatske, Makedonije kao i iz Srbije i pokazali da ova marka automobila uživa nepodeljene simpatije. Najstariji među njima bio je 88-godišnji Živan Jeremić, a najmlađa jedna beba, kao podrška roditeljima.

– „Bubu“ imam od 1973. godine, stara je 51 godinu. Do sada sam učestvovao na svim „Bubijadama“ i uvek osećam posebnu radost zato što imam priliku da razgovaram i družim se sa ljudima koji dele isto interesovanje i ljubav prema tom automobilu. Manifestacija je prerasla u internacionalni skup koji je, uprkos velikoj vrućini, okupio učesnike i iz zemalja u okruženju – rekao je Jeremić.

Branislav Tanasić iz Sremske Mitrovice drugi put je u Šapcu, i za trideset godina, koliko putuje sa kamerom i fotoapartom u ruci, stekao je mnogo prijatelja: “Svrha ovakvih okupljanja nije da se pokaže ko ima bolji auto, i upravo u tome i jeste draž – da se družimo, razmenjujemo mišljenja. Na „bubinoj“ šasiji prošle godine uradio sam repliku “jaguara morgana”, modela iz tridesetih godina.”
Organizator Bogdan Mijailović zadovoljan je odzivom posetilaca, kao i svime što se dešavalo tokom tri dana ove manifestacije. Učesnici su bili smešteni u kampu na Starom gradu, sinoć je održan rok koncert grupe “Midgard”, a danas se manifestacije zvanično završava. Generalni sponzor „Bubijade“ je Auto centar „Petrović“, a pokrovitelj Grad Šabac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari