Site name

Pismo penzionera premijerki Ani Brnabić

Neću vam vratiti 5.000 dinara

* Nemojte da se pravdate da je to stanje koje ste nasledili - dobrovoljno ste ušli u taj voz i udobno se vozite

Poštovana, na svom tekućem računu primetio sam vanrednu uplatu u iznosu od 5.000 RSD.

21

Piše: Mile Delić

10. novembar 2017. 15:00

Pretpostavljam da je to urađeno na osnovu Vašeg obećanja i po vašoj odluci. Svaka potencijalna finansijska kontrola mogla bi da problematizuje tu uplatu za koju se ne navodi zakonski osnov. Pored toga čuju se komentari da je to mito da bi se na predstojećim izborima glasalo za Vama blisku političku opciju. Ja brinem zbog onoga što kažu da je za mito jednako kriv i onaj koji ga daje i onaj koji ga uzima. Vi ste državni službenik i Vi će te se već nekako spasiti a ja ću ostati na vetrometini. Milostinja koju Vi dajete kao nagradu ili pomoć, svejedno, za mene je velika uvreda. To je iznos koji ja mogu teškim ali poštenim radom zaraditi za tri dana. Treba da imate u vidu da se moj moral i moja čast ne mogu meriti nijednom monetom i nikakvim novčanicama. Nikada Vas nisam čuo da ste spomenuli zakon koji harači i vršlja po novčanicima preko sedamsto hiljada "bogatih" penzionera. Taj zakon Vam je ostavština Vašeg prethodnika i mentora i sada vidim da ga u svemu sledite. Njemu sam prošle godine poštanskom uputnicom vratio njegovih sramnih 5.000 jer smatram da je takav odnos vlasti prema delu svojih građana diskriminatorski, sraman i nedopustiv. Vama neću slati te pare, upotrebiću ih u bolje svrhe. Te pare će preko mog penzionerskog udruženja biti iskorišćene za pripremu PROTESTA. Nadam se da se, kada se PROTEST dogodi, nećete ponašati kao Vaš prethodnik koji nije imao petlju da izađe pred okupljene nezadovoljne penzionere iako je nekoliko puta pozivan. Po mene je pogubna logika kojom Vi i Vaš mentor raspolažete mojom penzijom. Svakog meseca mi otmete 13.785,81 dinara, godišnje je to 165.429,72 dinara, da biste mi pred kraj godine kao poslednjem bedniku udelili milostinju od 5.000 - i time se još javno hvalite kao nekim svojim velikim uspehom. Nemojte da se pravdate da je to stanje koje ste nasledili - dobrovoljno ste ušli u taj voz i udobno se vozite a mene i dalje terate da ga teglim ili guram. Nikada niko nije spomenuo kuda odlaze pare koje nemoralni i okrutni zakon otima od "bogatih" penzionera.

Kada sam već pri peru, želim da Vas upoznam i upozorim da ja od 01.01.2008. godine penziju primam bez odgovarajućeg rešenja zasnovanog na Zakonu o PIO. Kada bi Fond, greškom, prestao da mi isplaćuje penziju, ja ne bih imao nikakav zakonski osnov za pokretanje upravnog postupka a ni upravnog spora, jednostavno, bio bih obespravljen. U slučaju moje smrti moja supruga, tada udovica, ne bi imala nikakav dokument kojim bi dokazala da ima pravo na porodičnu penziju. U istoj situaciji nalaze se sva penzionisana vojna lica koja su samovoljom dvojice ministara prebačena iz Fonda za SOVO u Fond za PIO. Samo jedna uredba Vaše vlade ispravila bi nepravdu koja je nezakonito naneta veteranima. To je grupacija koja se ne obnavlja i koja će prirodno otići sa ovog sveta i sa platnog spiska. Red je da ih se isprati bez stresova.

Autor je penzionisani potpukovnik-pilot

povezane vesti

Donald Tramp se drži obećanja

0

Piše: Mladen Obradović

Zapuštenost prosvete

0

Piše: Gradimir Ranđelović

komentari (21)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Jelena

10. novembar 2017.

Bravo majstore!

mladji penzioner

10. novembar 2017.

A o kojih vi to 5000 dinara pisete.......? Ah da ja vec zaboravio. Koliko se secam bila je jednokratna pomoc, jednokratno je i otisla.

AA

10. novembar 2017.

Vratili coveku 3% od uzetog za godinu i ocekuju zahvalnost i glasove.Kad se ljudi ponizavaju u svojim zadnjim godinama sta mladi da ocekuju? I Ana rece da se ponosi uspesima!!!

Dragan Lo

10. novembar 2017.

Poštovani, ovako se možete obratiti čoveku, a u Vladi Srbije sede čovekoliki. Ovo nije jezik koji ta vrsta razume.

Billy

10. novembar 2017.

Bravo. Svaka mu je na mestu!

Doki

10. novembar 2017.

Narodna izreka kaže "Gluvom pričati a ćoravom pokazivati ne vredi", sve je ovo poznato gospodi koja je i kreirala ovakva pravila mimo ustava i zakonom propisane procedure. Neka su nova pravila sada na snazi pa onaj ko ima da kupi hleba ispade bogat a onaj koji je časno radio svoj posao noseći gaće na štapu, ne znajući kad pođe od kuće da li će se živ vratiti porodici sada uviđa da je bolje bilo da se bavio trgovinom i švercom u sivoj zoni.

Dr. Kadzija Manojle

10. novembar 2017.

Postovani, imate punu i bezrezervnu podrsku penzionera MUP-a.

Marko

10. novembar 2017.

Ponižavanje penzionera na sve nače od strane truntne vlasti. Svaka čast i podrška gospodinu.

Alek(s)

10. novembar 2017.

E da je više ovakvih penzionera,svaka čast.

tibor

10. novembar 2017.

princip je princip

Cile

10. novembar 2017.

Nije ni mito ni milostinja vec pomoc.

Panthooz

10. novembar 2017.

Poštovana redakcijo elektronskog izdanja "Danas", da li možda postoji neki program, ili čovek-moderator, koji će odstraniti botovsko-sendvičarsku partijsku vojsku i njihove bedne glasove iz komentara? Dezinfikujte ovaj e-prostor, štipa za oči koliko bazdi.

Mita

10. novembar 2017.

Drzava, a i svi mi sa njom, bili smo duzni da kao odgovorni gradjani, prodjemo kroz teske reforme. Budite srecni sto smo to pregrmeli. Ne nipodastavajte niciju volju i zelju da uradi nesto za Srbiju.

aki

11. novembar 2017.

Pa ovom narodu nikada nista nece valjati, ko god da vlada, dal povecavali ili smanjivali plate/penzije, uvek ce imati ko da kuka, jer to je najlakse!

Glasinac

12. novembar 2017.

Da vi gospodine potpukovniče imate imalo morala i časti onda ne bi ovako nešto pisali. Vidim da ste vojni penzioner i postavlja se pitanje kako ste vi toliku penziju zaradili. Vi ste profesionalni vojnik koji ste položili zakletvu da ćete braniti svoju državu a da ćete ako bude potrebno i život dati. Zbog toga ste imali izrazito veliku plati na osnovu koje ste dobili i veliku penziju, a stan ste odmah dobili čim ste završili akademiju. Koristili ste mnoge povlastice o kojim su građani u civili mogli samo da sanjaju. Jednom vam se ukazala prilika da to sve opravdate vi ste sve uprskali. Dozvolili ste da nam se bivša država raspadne a to vama nije smetalo da dobijete odličnu penziju. Bunite se kako vam se godišnje uzima nešto više od 165.000 dinara a takođe napominjete da penziju primate od 2008. godine i kako kažete i nemate zvanično rešenje o penziji pa se postavlja pitanje na osnovu čega vi uopšte primate penziju. Ono što je najvažnije gospodine potpukovniče trebali bi znati da je iznos penzije varijabilan. Ako država stoji ekonomski dobro onda dolazi i do povećanja plata i penzija u suprotnom penzije i plate će biti smanjene i to je u skladu i sa Ustavom i Zakonom.

Dragan Stojanović

13. novembar 2017.

Sramota za ovu vladu što su se reforme svele na oduzimanje dela penzija od onih koji su to zaslužili i koji imaju puno pravo na to. Pa ako će da se tera neka pravda, jednakost i solidarnost neka se oduzme od onih na čije se televizije gostuje, koji zarađuju na muci i zaglupljivanju građana i širenju primitivizma, od onih koji su bruka i sramota Srbije a ne od onih kojima je ostala još neka godina života i koji su svojim radom stekli iznos penzije. I pri tome se tvrdi da penzije nikad veće. Bruka i sramota da jadni penzioneri finansiraju ovu nesposobnu vlast koja se hvali time da je posle 4 godine uspela da delu penzionera vrati nivo penzija koji je imala kada su došli na vlast, a drugom delu penzionera su svojom voljom nametnuti novi znos penzija sasvim protivno penzionom sistemu kojim se utvrđuje visina penzija i odnos između njih. Još jednom VELIKA SRAMOTA!

Oljačkani penzioner

13. novembar 2017.

Ako napišem za ove iz SNSa da su bagre vi mi nećete objaviti komentar,i zato ću reći da su to divni,prepametni i izuzetno plemeniti roboti,koje jedini Srbija ima.

Cvrc Antibotovic

13. novembar 2017.

Muka mi je od ovih maloumnih botova. Toliko je providna ta stoka poslusna da vise ne postoji izraz gadjenja kojim bi se opisalo stetno delovanje te proklete gamadi..

DRAGAN MARKOVIĆ

13. novembar 2017.

Опет онај исти пензионер који је прошли пут од своје ситне пензије поштанском упутницом вратио помоћ (од те ситне пензије могу да живе 5 пензионра). Када му је умањивана пензија у време Тадића и Шутановца није смео да писне а камо ли да пита зашто је умањена.

Djura

15. novembar 2017.

@Panthooz – Odlično pitanje, a pogledajte minuse: Za sada, kada ja ovo Pišem, samo 9! Da su ovde lupali minuse, lupali bi protiv sebe. Samo ih se 9 zeznulo i po inerciji postavili minus! Ti su stvarno dno botovskoga dna, ili su se uspavali, jer sendvič je dobra stvar, posle kog hoće da se spava.

vladbgd

15. novembar 2017.

A, gde ste vi to zaradili toliku penziju, kada Vam odbijaju preko 13 hiljada dinara???!!!