Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić izjavio je juče da je u planu da se do jeseni smanji porez na plate na 10 odsto i da se poveća deo neoporezive zarade jer na taj način Srbija želi da postane još atraktivnija za ulaganje. „Želimo da unapredimo konkurentnost i podstaknemo investicije radi izvoza“, rekao je Dinkić.

 On je najavio da će Srbija od maja poboljšati uslove za ulaganje u nekim industrijskim centrima, poput Niša, gde će se udvostručiti podsticaj koji se daje za otvaranje radnog mesta. Ministar je kazao da će taj iznos biti 10.000 evra po novozaposlenom radniku, a da će u toj kategoriji biti još i gradovi poput Zaječara, Kraljeva i Novog Pazara. „Neki nas kritikuju zbog tih podsticaja, ali najskuplje je kad fabrike ne rade i građani nemaju posao“, rekao je Dinkić.

Prosečna zarada 33.508 dinara

Prosečna neto zarada u Srbiji u martu bila je 33.508 dinara (336 evra), što je realno više za 2,5 odsto, a nominalo za 3,6 procenata nego u prethodnom mesecu, objavio je juče Republički zavod za statistiku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari