Ćurčić smenjen, ostavka Miloševića 1Foto Starsport

U istom danu selektor fudbalske reprezentacije Srbije Radovan Ćurčić napustio je klupu nacionalnog tima, Savo Milošević podneo ostavku na mesto direktora „A“ selekcije, a zakazana je i Izborna sednica Skupštine FSS za 20. maj, na kojoj će biti izabran predsednik i rukovodstvo FS Srbije.

P { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; widows: 2; orphans: 2; }P.western { font-family: „YHelvetica“; font-size: 12pt; }P.cjk { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }P.ctl { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 10pt; }

Pre samo nedelju dana Fudbalski savez Srbije demantovao je medijske najave da će reprezentacija dobiti novog selektora, a sada bivši direktor Sava Milošević bio je posebno oštar, rekavši da su takve priče „senzacionalističke informacije“ i da predstavljaju „nastavak kampanje protiv srpskog fudbala i na najdirektniji mogući način ruše naš nacionalni tim“.

Do promene je uprkos oštrom demantiju došlo. Na sednici odbora za hitna pitanja FFS-a odlučeno je da se sporazumno raskine ugovor sa Ćurčićem. Bivši selektor oglasio se izjavom rekavši da se povlači zbog nedostatka podrške.

– Posle razgovora sa odgovornim ljudima u Fudbalskom savezu Srbije i moje procene da ne postoji ambijent i puna podrška u kojima bih mogao da ostvarim ono u šta sam čvrsto verovao, plasman na Svetsko prvenstvo u Rusiji, želim da se zahvalim, pre svega igračima na posvećenosti i profesionalnom odnosu, kao i mojim najbližim saradnicima i svim ljudima koji su verovali u moj rad, rekao je Ćurčić.

Na drugoj strani, Savo Milošević, koji je navjviše podržavao Ćurčića na mestu selektora, verovatno je napustio „A“ selekciju nezadovoljan odlukom o smeni. Inače, u medijima se pojavilo ime Slavoljuba Muslina kao verovatno novog selektora fudbalera.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari