Site name

Sabirni centar

zabeleženo u Guči

7

Piše: Vladimir Jokić

12. avgust 2017. 14:00

"I sutra, kad dođe do poslednjeg boja,

hajde da se više ne lažemo i bajemo,

ja ću dati Kosovo, Otadžbino moja,

znajući šta dajem i zašto ga dajemo.

(A Vučić: Dijalog)"

Srpski domaćin: Upekla zvezda da bog sačuva, sve izgore. Kukuruz šljonuo, užuteo, sparušio se, sprčio, klip mu ovolicki. Od letine će u "ikea-ambar" da turimo čarlamu što smo je udarili Hrvatima i njihovim proizvodima biljnog i životinjskog porekla, jal one dve gloginje što pretekoše od lane. Srećom, udari srpska truba odovud te se okupismo da odanemo... I da dokonamo šta nam je činiti.

Dete, daj još dve kile od bubrežnjaka... I staklo piva!

Srpski političar: Ko ne razume Guču taj ne razume Srbiju, hik. Cela Srbija je Guča, bre! A još kad s Dodikom donesemo "Deklaraciju" i pristupimo svesrpskom "Dijalogu" - gde će nam biti kraj! Hik.

Srpski radnik: Kad je ono onomad mogao Toma da prekine štrajk glađu i žeđu i da se pričesti, možemo valjda i mi. Našu pravednu borbu za radnička prava nastavljamo kad zaladi, na jesen. Kao predsednik našeg "Sindikata" u šestom mandatu, obećavam da ćemo se boriti da nijedan jedini srpski radnik ne nosi više bambi pelene nego isključivo pampers!

Srpski duhovnik: Bože Savaote jedini i svemogući, blagoslovi ovu časnu trpezu i ovo reš šilježe, i prasence ovo pečeno, i ovo vino rujno kako belo tako i crno, može i ružicu, i ovu kupus salatu, i ovu pogaču potočarku, a kad si već tu, i budući svenarodni "Dijalog pravoslavni". Amin.

Srpska pevačica: Molim? Koju pesmu želite? "Tebi se vraćam, Kosovo"? Ne, tu pesmu više ne držimo na repertoaru... Može li "Igrale se delije"?

Srpski student: Na Exitu je bilo kul, ovde je super! Ja i moja ekipa ne spavamo već treću noć, ni pred ispite nismo ovoliko džonjali... A to što studiramo već jedanaestu godinu, to utvrđujemo gradivo. Kad je mogao Pašalić, možemo i mi budući zaštitnici građana. Nismo od onih odlikaša što već na prvoj godini vade vizu...

Srpski opozicionar: More, kakva, bre, žuta patka, došao sam da se opustim... Igrale se delijeeeeee...

Srpski biznismen: Sve moje kolege, svi burazeri su ovde... Eno, pod onom šatrom se sastajemo, pravimo kombinacije, dogovaramo, raspoređujemo... Jedva čekamo da počne opštenarodni "Dijalog" pa da uzmemo učešća i neki državni poslić.

Srpski lopov: Nemam ti ja vremena, burazeru, spadoh s nogu od posla...

Srpski poštar: Izvinite, gde mogu da nađem gospodina Žiku Obretkovića, imam za njega specijalni poziv za "Dijalog"? Dobro de, znam da je tu Rasim LJajić, on je uvek tu negde...

povezane vesti

Parada zanosa

3

Piše: Vladimir Jokić

SKUP

10

Piše: Vladimir Jokić

Čekajući Godoa

7

Piše: Vladimir Jokić

komentari (7)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

neregistrovan čitalac

12. avgust 2017.

Prava slika srbadije i dijaloga, a i pravo mesto za ''''hepening''''. Ionako smo svi ''''truba''''. Proizvod ove zbirudije može biti samo deklaracija koja bi se okačila na jarbol visine dva (do dva ipo) km. U podnožju bi svespasitelj svečano zasadio šljivu pod čijom krošnjom se mogu okupljati spontano dovedeni fanovi na godišnje proslave inauguracije. Poštovanje g.Jokiću.

Milisav

12. avgust 2017.

Taj Pašalić izgleda stvarno neki temeljit čovek. Studiozan maltene.

Milić

12. avgust 2017.

Hrlimo u Guču kao da nas tuču.

gutaperka

12. avgust 2017.

A gde Rasim da bude nego tu negde? Da neće možda u zubarskoj ordinaciji da vitla sa "borererom"? Bolje mu ide sa naprdnjacima i svim ostalima.

Cale

12. avgust 2017.

Gdegod da odem tebi se vraćam ponovo, ko da mi otme iz moje Guče - Kosovo. Hik!

ilijA V

12. avgust 2017.

Da, u pravu ste. Srpski penzioner ne moze da bude tu. On je negde pored nekog kontejnera. Nema slobodnog dana.

Драган Пик-лон

12. avgust 2017.

Господину Јокићу је промакла главна шатра.Додуше она стоји дискретно међу шљивама и трешњама.Поставили је набрзину савамалски "клинци",јер вечерас долази виски гости са главним српским инаугурантом.Долази Мекалистер и туце амбасадора да расправе разлику између воловског печења и владавине права.Видимо на бини Дачића како тестира појачала за вечерас па звоће у микрофон:један,два,један три,делимо наше са нашим,са вама.јок,да,да,опет да..Келнери су се унезверили гђа Брнабић носи шарену крпу док су Вулину дали маслинасте боје.Сву уљаву и масну на којој се види цела историја угоститељства у Гучи и шире.Посматрам кроз рупицу у шатору да ме не примети главни секурити Мали,испред улаза.Он ће истовремено бити и домаћин славном скупу.Одједном видим како Скот улеће унутра и пискавим гласом са акцентом Принца Александра галами:разлаз,фајронт,финиш....нема да буде закуска,они љуто на шит време.Јешће хот-дог у Икеи,да се не баци!!!