Site name

Prelom i pretnje

* Start Drinčića za par sati je sajber "aklamacijom" okarakterisan kao namerno povređivanje, a onda je krenulo "povezivanje". U Srbiji nije samo opasno fudbal gledati, već ga i igrati

Teorije zavere su u Srba jedno od omiljenih štiva, obično su vrlo proste za shvatanje, izuzetno lake za prenos dalje, i što je najvažnije - nose sa sobom nešto epsko što izaziva kod primaoca koktel otpora i besa.

Piše: Zoran Pavić

11. avgust 2017. 15:30

Kao što im i samo ime kaže, otporne su na bilo kakvo razuveravanje, veruje im se više nego sopstvenim očima.

Na utakmici Zvezda - Čukarički igrač domaćih Branko Jovičić doživeo je prelom metatarzalne kosti i moraće da pauzira desetak nedelja. Reklo bi se ništa neobično kad je sport uopšte, pa i fudbal u pitanju, povrede jesu najveća noćna mora sportista, ali su i neizbežni deo bavljenja sportom uopšte. Jovičić je napustio teren desetak minuta pošto je na njega startovao igrač Čukaričkog Nikola Drinčić, a sudija Milorad Mažić zbog toga nije dosudio čak ni faul. A onda je sa društvenih mreža i internet foruma krenula lavina.

Na stranu što sportski plebs pokazuje veliki talenat za ortopediju i traumatologiju i što je odmah locirao pomenutu kost između stopala i nožnih prstiju, kao što je onomad Dejo Savićević učinio da ceo svet zna šta je primicač. Na stranu i blago rečeno užasne izjave iz uprave Zvezde da je Jovičić poslednji koga bi "izabrali" da se povredi. Start Drinčića za par sati je sajber "aklamacijom" okarakterisan kao namerno povređivanje, a onda je krenulo "povezivanje". Te Drinčić je u dva navrata igrao u Partizanu, dao i par bitnih golova baš protiv Zvezde, što je valjda dovoljan razlog da mrzi sve crveno-belo. Te Drinčić je dve sezone igrao u Krasnodaru, protivniku Zvezde u plej-ofu za Ligu Evrope pa je od njih dobio pare da eliminiše jednog od ključnih igrača crveno-belih. Pa je, jel'te zaslužio sve najgore.

Histerija je nastavila svojim tokom pa je Drinčić bio zatrpan i telefonskim pretnjama, manijaci su uznemiravali i njegovu suprugu, pa je fudbaler Čukaričkog dobio policijsku zaštitu. Nije poznato da je policija ikog procesuirala zbog pretnji, a pokazala je onomad kako zna da bude ažurna kad je neki drugi manijak pretio ćerki tada još uvek srpskog premijera. Što je u ovom slučaju još gore: "navijači", o kojima se verovatno radi, ne preferiraju samo verbalno, već i nasilje "uživo".

Drinčić se obratio javnosti i rekao da je sve bilo u žaru borbe, te da mu je Jovičić u razgovoru rekao da ga nije on povredio. Drinčić je pre šest i po godina kao igrač Spartaka iz Moskve zadobio prelom noge koji ga je od terena u usponu karijere odvojio više od šest meseci.

U srpskom fudbalu izgleda nije opasno po život samo ga gledati sa tribina, nego ga i igrati.

povezane vesti

Besplatni ručak

0

Piše: Zoran Pavić

Hvala Kokezi

2

Piše: Zoran Pavić

Over-doza

1

Piše: Zoran Pavić

komentari (0)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.