Traga se za trećom osumnjičenom osobom 1Foto: D. Majstorović

Ministarstvo unutrašnjih poslova u Novom Sadu rasvetlilo je događaj u kome su u subotu uveče na Novom naselju vatrenim oružjem povređena dvojica Novosađana.

Novosađanin D. V. (26) uhapšen je zbog sumnje da je na ulici pucao u nogu devetnaestogodišnjaku i naneo mu teške telesne povrede. Sumnja se da je rikošetom taj metak lakše povredio nogu i drugog, godinu dana starijeg oštećenog. Policija je pronašla pištolj sa sedam metaka u okviru kojim je, kako se sumnja, izvršeno krivično delo. D. V. je određeno zadržavanje do 48 sati, po odobrenju javnog tužioca kome će biti doveden na saslušanje, uz krivičnu prijavu koja ga tereti za krivična dela teška i laka telesna povreda i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Policija je identifikovala još dvojicu mladića, osumnjičenih da su zajedno sa D. V. prethodno učestvovali u tuči sa oštećenima. Jedan od njih, dvadesetpetogodišnji Novosađanin, pronađen je i saslušan u svojstvu osumnjičenog. Pretresom njegovog stana pronađeno je oko 11 grama marihuane i 90 tableta sa liste psihoaktivnih supstanci.
Protiv njega će biti podneta krivična prijava zbog osnovane sumnje da je učinio krivična dela učestvovanje u tuči i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.
Policija intenzivno traga za trećim osumnjičenim koji se takođe tereti za krivično delo učestvovanje u tuči.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari