Site name

"Srbiji su potrebni pravnici iz oblasti ljudskih prava"

Srbiji su potrebni mladi pravnici i pravnice koji žele da se bave temama iz oblasti ljudskih prava, pre svega zaštitom od diskriminacije, a Pravna klinika je mesto gde mogu da steknu neophodno znanje, ali i praktično iskustvo.

1

Piše: FoNet

Niš 13. septembar 2017. 15:37

Foto: Medija centar

To je ocenila Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković.

Janković je učestvovala je na svečanosti povodom dodele sertifikata prvoj generaciji studenata koja je uspešno okončala jednogodišnju obuku Pravne klinike za zaštitu od diskriminacije na Pravnom fakultetu Univerziteta u Nišu.

Besplatna pravna pomoć u slučajevima diskriminacije koju pruža Pravna klinika dragocen je servis građanima i građankama, istakla je Janković, navodi se u saopštenju.

Ona je iznela uverenje da će saradnja Pravne klinike sa Poverenikom za zaštitu ravnopravnosti doprineti boljem razumevanju fenomena diskriminacije, prevenciji i efikasnoj zaštiti.

Pravna klinika za zaštitu od diskriminacije na Pravnom fakultetu u Nišu, osnovana je uz podršku Kancelarije Visokog komesara Ujedinjenih nacija za ljudska prava u Srbiji, navodi se u saopštenju. 

povezane vesti

komentari (1)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Istina

15. septembar 2017.

Pravna klinika su studenti 3 i 4 godine Pravnog fakulteta i nisu obučeni za pružanje pravne pomoći bilo koje vrste. Dragocenu i pravu pomoć u ovim slučajevima gradjanima može da pruži isključivo advokat.