Site name

Profesori i istraživači iz Holandije govore u petak u Svečanoj sali SANU

O arhitekturi i zaštiti životne sredine

Profesori i istraživači iz Holandije predstaviće u petak, 15. septembra, projekte i iskustva iz oblasti arhitekture, pejzažne arhitekture i zaštite životne sredine u svečanoj sali Srpske akademije nauka i umetnosti.

1

Piše: E. D.

Beograd 13. septembar 2017. 16:28

Događaj organizuju Asocijacija za razvoj održive zajednice – STRAND, SANU i Arhitektonski fakultet u Beogradu, uz podršku Ambasade Holandije, a povod je peti međunarodni multimedijalni događaj "O Arhitekturi", čija će tema biti složenost i višeznačnost arhitekture.

Na događaju, koji počinje u 10 časova, govoriće predstavnici organizatora, profesor Ružica Bogdanović (STRAND), profesor Branislav Mitrović (SANU), profesor Vladan Đokić (Arhitektonski fakultet) i Luuk Nijman (Ambasada Holandije), kao holandski profesori i istraživači Frank van der Hoeven, Wilfried van Winden, Sanda Lenzholzer, Sjerp de Vries, Alexandra Tisma, i Mitesh Dixit.

U saopštenju organizatora ističe se da će u okviru događaja "O arhitekturi", koji počinje predavanjem u petak i traje tokom decembra kroz konferencije, izložbe i radionice, tematski blokovi biti definisani na osnovu savremenog pristupa između disciplina.

"U okviru tematskih blokova biće obuhvaćeni suštinski pristupi temi arhitekture, čiju okosnicu uvek čini umetnost, ali i inovativni projekti koje nameću nove teme i izazovi, kao globalizacija, ili inovacije građevinskih materijala dizajna i tehnologije, koje doprinose novoj estetici i drugačije shvaćenom funkcionalizmu: kompleksnost arhitekture, obnova gradova obnovom arhitekture, suočavanje sa budućnošću i digitalno doba - inovacije u arhitekturi, umetnosti, nauci i tehnologiji", navode organizatori.

povezane vesti

komentari (1)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Мiloš J. Kosovac

14. septembar 2017.

Da li će mudraci SANU poslati zaključke vlastima Srbije da počnu da poštuju zakone koje obavezuju bezpogovorno poštovanje životne sredine. A kao prvo da je ne ugožavamo sa divljom i gradnjom objekata kojim se ne poštuju građevinske i arhitektoske propise? Ono što se poštuje u civlizovanim državama još od pre nekoliko vekova, naročito od devetnajestog veka. Ne mislim samo na Kaluđericu i mnoge druge delova Beograda već i na Mirijevo.