Site name

Zаkon o sprečаvаnju nаsiljа u porodici daje rezultate

Državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Biljana Popović Ivković izjavila je danas da je od 1. juna, od kada se primenjuje Zakon o sprečavanju nasilja u porodici, izrečeno 6.643 hitnih mera, od čega 2.190 privremenih udaljenja počinilaca iz stana i 4.468 zabrana učiniocu da kontaktira i prilazi žrtvi.

2

Piše: Fonet

Beograd 13. septembar 2017. 17:33

Foto: MUP

Za tri meseca primene zakona imamo 2.891 produženu hitnu meru i 403 prekršajne prijave. Te brojke pokazuju da se Zakon, ali i svi ostali mehanizmi koji stoje na raspolaganju državnim institucijama dosledno primenjuju i da daju efekte, rekla je Popović Ivković, navodi se u saopštenju MUP Srbija.

Popović Ivković održala je prvi sastanak Radne grupe za borbu protiv nasilja u porodici, koja je formirana u MUP na incijativu ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića.

Ona je objasnila da Radnu grupu za borbu protiv nasilja u porodici čine pripadnici Direkcije policije koji se bave problemom nasilja u porodici i predstavnici organizacija "UN women" i Ženske platforme za razvoj Srbije.

Direktorka organizacije "UN women" Milana Rikanović zahvalila je MUP i ocenila da je veoma važno što je borba protiv nasilja nad ženama i devojčicama prioritet Vlade i MUP, navodi se u saopštenju. 

povezane vesti

komentari (2)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

cvele

14. septembar 2017.

Ovaj rezim svakodnevno promovise nasilje kako mentalno tako i fizicko i to na TV, pa nije cudo sto se to prenosi na porodice i skole.

Marko

14. septembar 2017.

A da li je zakon, pored represivnih mera i vetra u leđa ženama sklonim vršenju psihičkog nasilja u porodici, makar i za promil popravio stanje u vezi manipulacije od strane majki kojima je društvo omogućilo status božanstva kada su u pitanju odluke vezane za decu. Poslednji primer kad je žena Ace Lukasa sprečila čak i telefonsku komunikaciju oca sa ćerkom je više nego karakterističan. I opšta tendencija zakonodavaca i sam zakon su skandalozni i apsolutna osnova za manipulaciju. Samo debilan muškarac danas može da se oženi!