Site name

Ambasada SAD: Teško je razumeti kazne

"Teško shvatiti" ishod devetogodišnjeg procesa da nijedan optuženi nije osuđen na zatvorsku kaznu, navela je u saopštenju Ambasada SAD u Beogradu , reagujući na izricanje presude optuženima za paljenje njihove zgrade 2008. godine, prenosi N1.

1

Piše: FoNet

Beograd 14. novembar 2017. 18:05

Kako su istakli, podržavaju vladavinu prava i istovremeno traže da pravda bude zadovoljena u ovom slučaju. "Primili smo na znanje presudu koju je danas doneo Viši sud u Beogradu".

"Teško je shvatiti da je bilo potrebno devet godina da bi se stiglo do presude u slučaju koji je povezan sa imovinskom štetom od skoro pola miliona dolara i sa smrću jedne osobe, a da je konačni ishod da nijedan od sedmoro optuženih, od koji je četvoro u prisustvu pravnih zastupnika priznalo da su učestvovali u ozbiljnom prekršaju, nije osuđen na zatvorsku kaznu", navodi se u saopštenju Ambasade.

U saopštenju se podseća da je, prema međunarodnom pravu, zemlja domaćin odgovorna da štiti strana diplomatska predstavništva i istovremeno navode da se srpska policija 2008. godine povukla sa svojih uobičajenih punktova u blizini Ambasade SAD, samo nekoliko trenutaka pre napada.

"Oni koji su odgovorni za taj korak nikada nisu za to odgovarali, i napominjemo da se još uvek ne postupa po slučaju koji je Tužilaštvo podnelo protiv pet optuženih policijskih oficira u maju", ističe se u reagovanju Ambasade SAD. 

povezane vesti

komentari (1)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Milivoje Radaković

14. novembar 2017.

Muka je živa gledati kako se ovi naši, kako ih Basara zove "neprejebivci", koprcaju na udici u pokušaju da nahrane vuka, a da im sve ovčice ostanu na broju. Baš me zanima šta će da spreme za sledeću epizodu "Otpisanih"...