Site name

Miljanić: Ne bavimo se sadržinom

Komisija za akreditaciju se ne bavi plagiranim doktoratima, izjavio je za Politiku generalni sekretar Komisije Šćepan Miljanić i objašnajava da to telo ne osporava same doktorate, niti mu je u poslu da utvrđuje da li je reč o plagijatu.

Piše: FoNet

Beograd 07. decembar 2017. 10:24

Miljanić: Ne bavimo se sadržinom

Foto: N. K.

Mi samo gledamo da li je ustanova nila ovlašćena da izda diplomu, a sadržinom doktorata se ne bavimo. Time bi trebalo da se bave univerziteti i fakulteti koji su diplome izdali, rekao je Miljanić.

U belom svetu političar ili svaka ličnost za koju se ustanovi tako nešto trenutno gubi položaj i ugled, biva skrajnuta u društvu. Čini se da smo mi već godinama daleko od toga, jer se plagijatorima i lažnim doktorim nauka ništa ne menja u životu i poslu, dodao je on.

Miljanić je rekao da je Komisija utvrdila da jedan broj profesora, docenata i asistenata ima diplome koje nisu izdate na zakonit način, jer ustanove nisu imale dozvole za akreditaciju.

To je, dodao je on, nešto poput divlje gradnje, nemate dozvolu, a gradite. Ustanova nije imala akreditaciju ili ako je reč o periodu pre 2006. godine, nije imala odgovarajuće rešenje za to.

Dakle, bez obzira kako se i sama dozvola zvala, ovi akademci su doktorirali u ustanovama koje nisu imale potrebne dozvole, rekao je Miljanić.

Miljanić navodi da će doktori nauka kojima je Komisija za akreditaciju osporila diplome moći da rade kao predavači, jer za to znanje nije potreban doktorat.

povezane vesti

komentari (0)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.