Site name

Kuburović: Obnovljen Okružni zatvor i Specijalna zatvorska bolnica

Ministarka pravde Nela Kuburović posetila je renovirani deo Okružnog zatvora u Beogradu i Specijalnu zatvorsku bolnicu, koja je potpuno obnovljena sa 190 miliona dinara.

Piše: FoNet

Beograd 12. januar 2018. 18:05

Kuburović: Obnovljen Okružni zatvor i Specijalna zatvorska bolnica

Foto: Fonet/AmCham

U radovima su učestvovala lica koja kazne izdržavaju u drugim kazneno-popravnim zavodima, gde je i proizveden nameštaj kojim je opremljena bolnica.

Kuburović je predočila da je cilj poboljšanje uslova za lica lišena slobode, smanjenje preopterećenosti u kazneno-popravnim zavodima, ali i poboljšanje uslova rada zaposlenima, saopštilo je Ministarstvo pravde.

Ona je naglasila da su te dve ustanove još jedan od pokazatelja da je ulaganje u infrastrukturu jedan od prioriteta Ministarstva pravde.

Kuburović je dodala da je Ministarstvo zdravlja u decembru prošle godine izvršilo stručni nadzor u bolnici u Bačvanskoj, da je ustanovljeno da su kvalitet i stručnost u toj ustanovi veliki i da se primenjuju sve savremene metode lečenja.

Ministarka pravde je naglasila da Vlada Srbije vodi računa i o materijalnom položaju zaposlenih u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija, da se odluka o povećanju plata za 10 odsto odnosi i na njih, a da će zaposleni u službama obezbeđenja moći u okviru državnog projekta izgradnje jeftinih stanova pod mnogo povoljnijim uslovima da reše stambeno pitanje, piše u saopštenju. 

povezane vesti

komentari (0)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.