Site name

Pritisak da se ugasi Krik

Tužba ministra Nenada Popovića protiv Mreže za istraživanje kriminala i korupcije (KRIK) predstavlja pritisak na ovaj medij i podneta je sa namerom da ugasi, smatra Maja Stojanović, direktorka nevladine organizacije Građanske inicijative.

4

Piše: FoNet

12. januar 2018. 20:34

Pritisak da se ugasi Krik

Stojanović je ukazala da odšteta od milion dinara koju Popović traži od KRIK predstavlja direktan pritisak na održivost ovog medija, jer toliki iznos može da ga ugasi.

Jedina odšteta koja bi Popoviću bila dovoljna, kako bi nastavio da se bez uvida javnosti bavi svojim poslovanjima, jeste da ugasi KRIK. Tome ova tužba i služi. Na sudstvu je da sada pokaže da li radi u istom cilju ili ne, ocenila je Stojanović.

Popovićeva tužba je još jedan pokazatelj principa koju ta vlast usvaja u svojoj borbi protiv nezavisnih medija, naročito onih koji istražuju korupciju, ocenila je ona.

Ministar bez portfelja Nenad Popović tužio je KRIK, njegovog urednika i još četvoro novinara koji su radili na međunarodnom projektu "Rajski papiri" i otkrili da Popović poseduje ofšor kompanije i imovinu vrednu više od 100 miliona dolara.

Popović traži da mu se isplati milion dinara, zbog narušenog ugleda i pričinjene nenadoknadive štete, a KRIK navodi da je sve što je objavio o Popoviću potkrepljeno autentičnim dokumentima.

povezane vesti

komentari (4)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Alexandar

13. januar 2018.

Pa, valjda sud ocenjuje sta je validan dokument, a i dosta je lazi u Srbiji. Treba tuziti svaki medij koji iznosi lazi, a odstetu treba uplatiti u humanitarne svrhe.

Skorpion47

13. januar 2018.

Pa gde je razum u ovoj konstataciji, gospodo? Dakle, možemo da lažemo, lajemo, pljujemo, radimo šta hoćemo, a kad nas neko za sve to tuži, onda je to pritisak na mediji. Da imamo medije, ne bi te gluposti ni objavljivali, a onda ni pritiska ne bi bilo. Kako naš narod kaže, upamet se novinari, pa će sve doći na svoje mesto!

savke

13. januar 2018.

Nesmemo dozvolkiti da se novine kaoo što su Danas i istraživačko novinarstvo ugasi, jersmo tada svi mi ugasili. Ako dođe do problema svi građani koji vole ovu zemlju i neće da je napuste treba da finansijski pomognu da svi oni prežive jer je to jedan od uslova da i mi mentalno, duhovno a i fizički preživimo.

Дуле

13. januar 2018.

Па, чему онда страх (од казне) ако КРИК има документа којима поткрепљује све своје објављене наводе о Рајским папирима? Управо овакви написи у новинама, којима се унапред износи сумња у непристрасност суда (пресуда заправо!), представљају недопустив притисак на поступајућег судију. Међутим, ствар је више него једноставна, или је КРИК писао истину или је КРИК лагао-ту нема средине. Видећемо.