Site name

Najbrže do građevinske dozvole u Vladimirovcima i Kniću

Građevinska dozvola najbrže se dobija u opštinama Vladimirci i Knić, za samo jedan dan, u Ubu, Sjenici i Novoj Varoši za dva, dok su od gradova najbolji Čačak, Vranje, Kikinda, Sremska Mitrovica i Sombor, gde se na dozvolu čeka između dva i četiri dana.

3

Piše: Fonet

Beograd 12. avgust 2017. 13:40

Foto: Fonet/MSI (arhiva)

Posle više od godinu i po dana od uvođenja elektronske građevinske dozvole, gotovo sve lokalne samouprave u Srbiji izdaju građevinske dozvole i lokacijske uslove u kraćem roku od onog koji je predviđen Zakonom o planiranju i izgradnji, a to je 28 radnih dana.

Lokacijski uslovi najbrže se dobijaju u opštinama Gornji Milanovac, Svilajnac, Ljig, Bosilegrad i Vrbas, za osam do 10 dana, a od gradova u Čačku, Zaječaru, Novom Pazaru, Vranju i Kruševcu, gde procedura traje između 10 i 13 dana.

Upotrebna dozvola pribavlja se za samo jedan dan u Novom Bečeju, Bogatiću, Bačkom Petrovcu, Lučanima i Novoj Varoši. Od gradova su najuspešniji Šabac, Kikinda, Sombor, Vršac i Jagodina, gde se upotrebna dozvola dobija za dva do tri dana, dok se u celoj Srbiji na upotrebnu dozvolu u proseku čeka šest radnih dana. Od gradskih opština Beograda, na građevinsku dozvolu i lokacijske uslove najkraće se čeka u Grockoj, četiri, odnosno 14 radnih dana, dok se upotrebna dozvola najbrže izdaje u Surčinu, za dva radna dana, navodi se u saopštenju Ministarstva građevinarstva i saobraćaja.

povezane vesti

komentari (3)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Orka

12. avgust 2017.

A kakve to ima veze sa gospođm na slici? Da nije to slučajno njena zasluga?

TFP

12. avgust 2017.

Opa bato, ministarka na gradilistu bez slema. A onaj u pink boji joj bas lepo stoji.

Даша

13. avgust 2017.

Ko je potpisao gradjevinsku dozvolu investitoru gradskoj upravi grada cacka za rekonstrukciju,dogradnju i nadgradnju bivseg Doma vojske na parceli gde prolaze podzemni vodovi visokog napona 2 x 35 kv i 2 x 10 kv?