Site name

Krkobabić: Od početka naše akcije osnovano 70 zadruga

Ministar u Vladi Srbije zadužen za regionalni razvoj i koordinaciju rada javnih preduzeća Milan Krkobabić danas je otvorio međunarodni specijalizovani sajam "FRUVEG EKSPO BALKAN 2017" na Beogradskom sajmu.

7

Piše: Fonet

Beograd 13. septembar 2017. 17:22

Foto: Fonet/Dragan Antonić

Od početka naše akcije osnovano je čak 70 novih zadruga a savremena tehnologija i oprema pomoć su na tom našem zajedničkom putu. Uspećemo, naravno, poručio je on.

"Podsticajna sredstva namenjena su za opremu, tehnologiju i nova znanja i dovoljna su da u tehnološkom smislu zaokruže proces u povrtarstvu, voćarstvu i drugim granama. Na potencijalnim zadrugarima Srbije je da iskoriste ovu šansu. Bez zadruge nema srpskog sela. Bez srpskog sela nema Srbije", rekao je Krkobabić.

Na okruglom stolu on je istakao da je vreme da se država poveže svih 630.000 malih poseda na kojima živi i radi čak 1.400.000 ljudi.

U naredne tri godine Vlada je zadrugarstvu namenila 25 miliona evra podsticajnih sredstava, ali je, prema njegovim rečima, neophodno da se u naporima za boljitak ujedine svi poljoprivrednici, proizvođači opreme, lokalne samouprave i zadružni savezi, kako bi svi zajedno učinili da agrar postane strateška grana Srbije.

Predsednik Akademijskog odbora za selo Srpske akademije nauka i umetnosti Dragan Škorić predočio je cilj da se srpsko selo koje ima sve prirodne lepote, približi selu u Austriji ili Švajcarskoj, uz rad, pamet i dobre programe.

Tri dana na sajmu predstaviće se oko 150 izlagača u tri programske celine, od rashladne opreme za čuvanje proizvoda, preko mašina i opreme za zaštitu, sortiranje, preradu i skladištenje voća i povrća do mašina za pakovanje i ambalažu, opreme za transport, saopšteno je iz kabineta Krkobabića.  

povezane vesti

komentari (7)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Kum Laza

14. septembar 2017.

Dokle ovaj prodavac magle misli da zamajava ovaj neuki i napaćeni narod?

Abvg

14. septembar 2017.

71 da budemo precizni a nasa vlada je poseban doprinos dala otvaranju ove sedamdeset prve Zadruge konstantnim zaglupljivanjem ne samo sela vec i gradova sirom Srbije.

Branislav

14. septembar 2017.

Od svih 70 osnovanlh zadruga nakuspešnije posluje Zadruga u sastavu TV Pink.

ljubomir miljković

14. septembar 2017.

"OKRUGLI STO" JE ODRŽAN U ORGANIZACIJI ZADRUŽNOG SAVEZA SRBIJE (obavestite novinara)

Djordje

14. septembar 2017.

25.000.000 evra / 630.000 domaćinstva = 40 evra po domaćinstvu Dakle da bi se išta iole korisno moglo kupiti, treba 100 domaćinstava ujediniti. Shvatate li g-dine Krkobabiću koliko je ta cifra bedna?

arsen

14. septembar 2017.

Navedi dve...

dipl. agronom

14. septembar 2017.

A za najkasnije dve do tri godine,ovih 71 zadruga ce se udruziti u Prvi srpski Kombinat ...od smrti PIKa nakon duge i teske privatizacije!!! Samo me cudi kako se ovaj agro-mag nije dosetio da uvede doplatnu postansku marku,kao izvor posticajnih sredstava...!!!samo da ovo neka baraba, ne predlozi Odboru SANU za ozivljavanje poljoprivrede...Ovako i dotle,Edvard Kardelj je visoko pozicioniran vizionar,sa ostvarenim rezultatima!!!