Site name

Dobit Komercijalne banke 56 miliona evra

Komercijalna banka saopštila je danas da je u prvih deset meseci 2017. godine zabeležila dobitak pre oporezivanja u iznosu od 6,63 milijardi dinara, odnosno oko 56 miliona evra, što je više od dobitka planiranog biznis planom.

3

Piše: FoNet

Beograd 14. novembar 2017. 17:01

Foto: Aleksandar Veljković

Po visini akcionarskog kapitala, Komercijalna banka je i dalje na visokom drugom mestu na bankarskom tržištu.

Kada je u pitanju stabilnost poslovanja, Banku trenutno karakteriše nadprosečna likvidnost i kapitalizovanost.

U prilog tome govori i pokazatelj adekvatnosti kapitala koji iznosi 27 procenata, što je značajno iznad regulatornog limita koji propisuje Narodna banka Srbije, dodaje se u saopštenju.

Komercijalna banka je po visini devizne štednje dugogodišnji lider i 31. oktobra nivo štednje iznosio je više od 1,6 milijardi evra.

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je u ponedeljak da se razmišlja o privatizaciji Komercijalne banke, ali da se neće prihvatitili bilo ko kao kupac.

povezane vesti

komentari (3)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Nole

14. novembar 2017.

Kakvo spinovanje javnosti kako bi se prikrile sve mahinacije ove i prethodnih vlasti u Komercijalnoj banci. Tamo ima nedela za 1000 godina robije i to je Ahilova peta Vučića i njegove kamarile kao i kada su dotukli Privrednu banku Beograd i iz nje izvukli preko 100 miliona eura preko tajkuna koji su već bili mrtvi ekonomski. Da ne govorimo o Univerzal banci i ostalim ugašenim bankama. POštanska štedionica je isto leglo svega i svačega.

None

14. novembar 2017.

Nole, svaka ti je rec na mestu! Samo bih dodao da umesto da na optuzenickoj klupi sede ti iz Vuciceve kamarile, koji su zajedno sa Bogicevicem prevarili rukovodstvo Privredne banke, ista ta kamarila je napakovala bankarima iz privredne da oni budu optuzeni. Sramota jedne drzave! Komercijlana ce puci kao balon, pitanje je samo vremena.

klas

15. novembar 2017.

Pa da, katastrofa je to sto se desilo sa privrednom bankom, ubb i dr. Stos je u tome da su iskonstruisali aferu pbb da bi se skrenula paznja sa srpske banke, gde je sns napravio stravicne brljotine, pa je njeno spasavanje , a i vrapci na grani znaju da je kostalo oko 150 miliona evra, proglaseno drzavnom tajnom. Pa pogledajte sta se dogadja sa sudjenjem Bogicevicu! Optuznica propade. E, tako i treba! Da li ste stvarno mislili da cete laznom aferom privredna banka da sakrijete pravi kriminal u komercijalnoj, srpskoj, ubb....a o postanskoj da ne govorim! Sve ce zavrsiti na tapetu, evo vec krece. Tako da nemojte ta saopstenja da tako ofrlje pustate, stradace i neko u NBS , ko je morao da zazvizdi kad je trebalo, a nije. Zasto? Odgovor sledi brzo.