Site name

ponedeljak

Peđa (Predrag) Popović

Kocka, kocka, kockica

SNS i elita

SNS i pridobijanje elita.

15. januar 2018.

Dragan Vujadinović

Obrnuta ekonomija

Aerodrom za navodnjavanje

Čim se nesto "krupnije" desi, odmah proradi virus "brazilski selektor". Svi su eksperti i svi sve znaju.

15. januar 2018.

Svetislav Basara

Famozno

Naravoučenije doušnika

Lepo je rekao onaj svat - ne mogu trenutno da mu se setim imena - da državni aparati čiji se poslovi i dani otrgnu kontroli javnosti postaju najobičnije razbojničke družine...

15. januar 2018.

Slaviša Lekić

SRB & JA

Svaka mu je ka' u Nikolića

Bošnjački član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović obznanio je da je izjava bivšeg predsednika Srbije Tomislava Nikolića u Banjaluci nešto "jako loše i jako ružno".

15. januar 2018.

Miloš Mitrović

GLORIA MUNDI

Juriš u shithole

Jednom davno, devedeset i neke, dok je bio tek mladi generalni sekretar Srpske radikalne stranke, obreo se Aleksandar Vučić u Kragujevcu da drži miting na kojem je bio glavna zvezda pošto su Šešelj i Toma bili objektivno sprečeni da dođu - Milošević ih strpao u zatvor.

15. januar 2018.

nedelja

Božidar Andrejić

Na drugi pogled

Otrov u bunaru

Volim kad mi g. slučaj namesti priliku da osvežim neku možda manje poznatu lužničko-pirotsku "etnoslovicu".

14. januar 2018.

Borka Pavićević

Glava u torbi

Smijeh slobode

Gotovo da nema goreg ludila od traženja knjiga koje namah zatrebaju, pored toga što bismo želeli da su uvek tu, kao i ljudi, autori koji su ih napisali.

14. januar 2018.

Aleksej Kišjuhas

Fusnote

Lažne vesti?

Tridesetog oktobra 1938. godine, američki radio CBS emitovao je izvesnu radio dramu "Invazija s Marsa".

14. januar 2018.

subota

Svetislav Basara

Famozno

Kontinuitet korupcije

Verovatno ste tokom proteklih trideset godina koje su "pojeli skakavci" primetili da se izvesne "istaknute javne ličnosti...

13. januar 2018.

Zoran Panović

Nikad nedeljom

Dno dna ili Vrh dna?

Možete li, dragi čitaoci, u sekundu odgovoriti koji je najveći skup na otvorenom u Beogradu posle Petog oktobra?

13. januar 2018.

Vladimir Jokić

Svetlosti pozornice

Kad sveci marširaju

Desna, desna! Desna, leva, jen, dva! (Svi Sveti)

13. januar 2018.

petak

Zlatko Paković

Intelektualac u tranziciji

Ibzen ili banket reforme

Kao što je, u kulturnom smislu, današnji toponim Čačak nezamisliv bez vlastitog imena Branka Kukića i naziva časopisa Gradac, koji on uređuje već četrdeset godina, tako je i toponim Loznica, u savremenom kulturnom smislu, gotovo besmislen bez imena izdavačke kuće Karpos, u kojoj je glavni urednik Dejan Aničić a izdavač Dubravka Prokić.

12. januar 2018.

Zoran Pavić

Extra time

Puškomet

Nema tu nikakvog "dana D", nije to prilika za bilo kakve osvete i revanše, za nacionalne euforije i nacionalističke orgije.

12. januar 2018.

Svetislav Basara

Famozno

Ime srpske ruže

Sećate li se onog drevnog radikalskog prote koji je u skupštini Knjažestva Serbskog izmamio ovacije ondašnjih esenesovaca (svih boja) izjavom da "mi, Srbi, nismo gramzivi kao Izrailjevo pleme i da nama, sledstveno, pare nisu potrebne".

12. januar 2018.

Nataša B. Odalović

Vostani Serbie

Čije je KiM?

"Za srpske uslove, ovo što je Vučić napisao (deo o odnosu Srbije danas prema Kosovu) isto je kao kad bi na primer Erdogan priznao da je 1915. bilo osmanlijskog genocida nad Jermenima", objavio je onomad vodeći nemački list Frankfurter algemajne cajtung, objavljujući pravi hvalospev o sada već čuvenom Vučićevom tekstu o potrebi javnog dijaloga o Kosovu.

12. januar 2018.

Nikola Samardžić

Prodor u XXI vek

Lordovska Srbija

Najavljeno aktivnije britansko angažovanje na Zapadnom Balkanu odvijaće se uporedo s Bregzitom, i bez obzira na Bregzit.

12. januar 2018.

četvrtak

Bojana Selaković

Iz ugla jednoroga

Nenaučene lekcije

Izgleda da Er Srbija nije naučila lekciju iz diskriminacije ni posle prošlogodišnjeg slučaja sa maloletnim autističnim detetom.

11. januar 2018.

Dragoljub Petrović

Žvaka u pepeljari

Tupavi, lukrativni i prazilukrativni

Kada smo jedanput ne nekoj tribini u Novom Sadu pričali o medijskoj situaciji i postavili dijagnozu da većinu svetske populacije čine degenerici, što je mogući uzrok popularnosti najgorih medija i najgorih ljudi kako u svetu tako i kod nas, iz publike se, kada su na red stigla pitanja, javio jedan besni bački čiča sa kačketom.

11. januar 2018.

Svetislav Basara

Famozno

Lavovski borci

Ne znam kako mi je promakla vest - a ne garantujem ni za njenu tačnost - da je mitropolit crnogorsko-primorski, skenderijski i opštesrpski, Amfilohije "dva puta održao opelo" živom i zdravom Aci Srbinu...

11. januar 2018.

Nina Savčić

Pop Up

Moja borba

Siguran dokaz da starim je to što sam doček 2018. provela s tanjirom u krilu, puneći ga i prazneći brzinom dotad meni nepoznatom.

11. januar 2018.

Snežana Čongradin

Beli listić

Paralelni Vučić

Nisam prisustvovao obeležavanju Dana Republike Srpske u Banjaluci zato što saosećam sa žrtvama i duboko žalim zbog strahovitih ratnih zločina i genocida, koji su počinjeni u ime srpskog naroda, a koji su potvrđeni i dokazani nizom presuda u Haškom tribunalu, rekao je predsednik Srbije, obrazlažući razloge zbog kojih je 9. januara izostao sa proslave u organizaciji rukovodstva bosanskohercegovačkog entiteta.

11. januar 2018.