Site name

nedelja

Božidar Andrejić

Na drugi pogled

Bacili i kalendar

Znaju li i poštuju li bacili, koke, streptokoke... kalendar, a inspekcije - pravopis? Ovo dvodelno pitanje na prvi pogled izgleda, ako ne besmisleno, ono "štosno", zafrkantski.

22. oktobar 2017.

Ivan Džidić

Nostalgija

Dara Janeković

Bio u Zagrebu. Lijepim i za radovanje povodom. Najstarija, od mojih četvero, upisala se u punoljetne.

22. oktobar 2017.

Aleksej Kišjuhas

Fusnote

Želeti i hteti

Zamislimo da odemo kod lekara, i on nam saopšti da u telu imamo jednu neizlečivu bakterijsku infekciju koja nikada, ali nikada, neće nestati.

22. oktobar 2017.

subota

Svetislav Basara

Famozno

Od vrata do prevrata

Izbori za Skupštinu Varoši Beogradske važniji su nego što se smatra i mnogo važniji nego što ih opozicija serbska shvata, a evo kako ih shvata:

21. oktobar 2017.

Zoran Panović

Nikad nedeljom

Oslobođenje

Moramo se malkice vratiti u prošlost: U 21. oktobar 2009. Tema je ista - način proslave oslobođenja Beograda od fašista.

21. oktobar 2017.

Vladimir Jokić

Svetlosti pozornice

Parada zanosa

I Batajnica odakle je 1992. silovito krenula čuvena Hrtkovačka ofanziva. Moćna Batajnica čije ime se zlatnim slovima upisuje u novu i sve noviju storiju Srbije.

21. oktobar 2017.

petak

Zlatko Paković

Intelektualac u tranziciji

A evo kako Ona vidi Beograd

1. Obožavam taj trenutak!

20. oktobar 2017.

Svetislav Basara

Famozno

Kostimografija

Nije nepoznato da smešno i žalosno uvek idu u paru, a da bih vam to pokazao na primeru iz svakodnevnog života, podsetiću vas na svojevremeno vrlo popularne neme komedije čija se smehotresnost zasnivala na žalosnim, pa i tragičnim situacijama u koje su Čarli Čaplin, Stanlio & Olio (i proči) dovodili svoje filmske žrtve.

20. oktobar 2017.

Zoran Pavić

Extra time

Besplatni ručak

Beše li ta poslovica američkog ili engleskog porekla, nije toliko bitno. "Nema besplatnog ručka", na prvu loptu prepoznatljivo znači da na svaku vrstu preterane blagonaklonosti prema vama, treba da gledate sa rezervom.

20. oktobar 2017.

Nikola Samardžić

Prodor u XXI vek

Nered u neredu

Srbija se koprca u strateškom, bezbednosnom i vrednosnom neredu koji je paralisao javnost i institucije nakon privremene smene zločinačkog režima 2000.

20. oktobar 2017.

četvrtak

Bojana Selaković

Iz ugla jednoroga

20. oktobar 2017.

Pojedine ulice Beograda, na dan 19. oktobra 2017. godine skoro da se mogu uporediti sa stanjem na isti dan 1944. Jedino što tada nije bilo novogodišnje rasvete.

19. oktobar 2017.

Dragoljub Petrović

Žvaka u pepeljari

Uticaj Koraksa na finansijsku inspekciju

Imate isuviše Koraksovih karikatura, a Koraksove karikature imaju isuviše političkih konotacija...

19. oktobar 2017.

Nina Savčić

Pop Up

Razlike i razdori

Koliko se sećam, pripadnicima gej zajednice obećano je da će se do kraja godine legalizovati istopolna partnerstva. Da li je iko naseo na obećanje?

19. oktobar 2017.

Svetislav Basara

Famozno

Antišambriranje

Jeste li nekad čuli reč "antišambrirati"?

19. oktobar 2017.

Snežana Čongradin

Beli listić

Novčanici kandidata

Da opozicionim političkim partijama, koje, uoči predstojećih izbora, polako počinju da se grupišu, definišu, zauzimaju pozicije sa kojih planiraju da nastupe pred građane, nije u interesu borba protiv nakaradnih vrednosti, bahatosti i korupcionaških pohoda aktuelne vlasti...

19. oktobar 2017.

sreda

Boško Đokić

Slobodno bacanje

Glavolomka

Pre nego što izrazim svoje basket čuđenje, kroz radost i tugu podjednako, dešavanjima u ABA karavanu, evo dve početne zanimljivosti.

18. oktobar 2017.

Borivoj Erdeljan

Iza scene

Čerčilova cigara

Predah od vrteške previše složenih svetskih briga - poput katalonskog zapleta, nerešivog sirijskog lavirinta, Trampovih "petardi", severnokorejskih "atomskih varnica", desničarske Kurcove izborne pobede u Austriji i američko-izraelskog napuštanja Uneska "zbog nepravdi prema jevrejskoj državi"...

18. oktobar 2017.

Slobodan Simić

Klinička slika

Odjek tranzicije

Prvi put od kad sam se zaposlio poslovođa me je pozvao u svoju kancelariju.

18. oktobar 2017.

Svetislav Basara

Famozno

Cineplex Srbija

Ovako to ide. JSP Vučić je u određenom trenutku dijalektičkog razvoja svoje slovenske hiperemotivnosti upotrebio reč "ponosan" i - šta?

18. oktobar 2017.

Gordana Suša

Zarez

Prisilni utisak

Posle postavljenja Marka Đurića na čelo organizacionog odbora "Dijaloga o Kosovu" i posle preksinoćne kanonade, gađanja, gruvanja, paljbe, najordinarnije pljuvačine po Oliveru Ivanoviću, uz pridruženu, jednako ogavnu, izjavu Direktora Vladine Kancelarije za KiM, na "Pinku", ostaje ti da se naježiš i upitaš ima li kraja ovakvom bezumnom kršenju svih ljudskih a kamo li profesionalnih normi ?!

18. oktobar 2017.

Safeta Biševac

Resetovanje

Jaran do jarana

O prijateljima i prijateljstvu postoji bezbroj poslovica, izreka i misli. Narodna poslovica kaže da se "prijatelj u nevolji poznaje, kao zlato u vatri".

18. oktobar 2017.