Site name

sreda

Boško Đokić

Slobodno bacanje

Tripl-tripl

Radostan trenutak za Njofru Paviljonskog i mene - konačno smo uboli ''tripl-tripl''.

23. avgust 2017.

Borivoj Erdeljan

Iza scene

Stanje duše Amerike

Sporovozni Trampov politički kolaps, otkad je uselio u Belu kuću, sada se pretvorio i u brzopotezni moralni pad, zaključuje jetko jedan američki komentator i odmah se pita "šta sad", pošto su i republikanci i ostali Amerikanci sigurni da se predsednik neće promeniti, a ako nastavi kako je počeo, trajna šteta koju nanosi svojoj pariji i - što je najvažnije - čitavoj zemlji, izgleda sasvim izvesno.

23. avgust 2017.

Svetislav Basara

Famozno

Pouka dijaspore

Ne znam jesam li vam već pričao kako me u Torontu dvehiljadite godine jedna gospođa, naše gore liska, inače državljanka Kanade (ime i adresa poznati redakciji), beše saletala da "sredim" kod Đinđića da nove demokratske vlasti po hitnom postupku donesu zakon saglasno kome bi za našu "dijasporu" iz Kanade bilo rezervisano nekoliko mesta u srpskom parlamentu.

23. avgust 2017.

Slobodan Simić

Klinička slika

Problemi dvorskih luda

Sastanak je otvorila Vrhovna dvorska luda.

23. avgust 2017.

Gordana Suša

Zarez

Tante za kukuriku

Potpuno neočekivano, poput groma iz vedra neba, odjeknula je vest da Srbija povlači službenike ambasade u Makedoniji?

23. avgust 2017.

Safeta Biševac

Resetovanje

Belaj na kvadrat

Znate kako se govorilo: "Kroz Bosnu ne pevaj, kroz Srbiju ne igraj, a kroz Makedoniju i ne pevaj i ne igraj.

23. avgust 2017.

utorak

Svetislav Basara

Famozno

Muke po paprici

Pre dan ili dva sve žutare naše zemlje ponosne objavile su uznemiravajući naslov - "Muke Srba u Kanadi! Zbog ajvara u zatvor". Vest je, štono kažu, bila must read, pa sam na sajtu najmanje kancerogene žutare, Blica, pohitao da se obavestim o čemu se tu radi. I evo šta sam saznao.

22. avgust 2017.

Zoran Pavić

Extra time

En-Bi-Ej tudej

Reprezentativne košarke, u smislu kakvu je danas poznajemo, vrlo brzo neće biti. Reprezentativna košarka opstaće još neko vreme u mlađim kategorijama, samo zato što "pijani milioneri" posredno još nemaju interesa da i tu preuzmu sve konce.

22. avgust 2017.

Boris Jašović

Iz kornera

Zovu nas ulice

Ili, kako bi Žera iz Crvene jabuke (čovek koji nikada ne izuva "starke"), u nastavku otpevušio: "Idemo na-napolje".

22. avgust 2017.

Cvijetin Milivojević

I tome slično

Na nivou prijatelj Žike

Koliko je vojvoda Mišić bio u pravu, potvrđuje ovih dana slučaj državnih službenika AV, ID i Ane B. Tako je, vojvodo, "jedan (ili jedna) koji hoće, uvek je jači od dvojice koji moraju".

22. avgust 2017.

ponedeljak

Peđa (Predrag) Popović

Kocka, kocka, kockica

Isuviše političke korektnosti bi nas moglo ubiti

Jedan od apsurdnijih i besmislenijih pokušaja da se isprave vekovne nepravde poput osvajanja, pljačkanja, ropstva ljudi koji po pravilu nisu imali belu kožu, naziva se politička korektnost.

21. avgust 2017.

Dragan Vujadinović

Obrnuta ekonomija

Bolje 390 evra u ruci nego 440 na grani

Predsednik/premijer nastavlja da nas ohrabruje. Poslednje "lepo" obećanje su prosečne plate od 440 evra do kraja godine. Pritom reče i ovo, prekorevajući "neverne".

21. avgust 2017.

Miloš Mitrović

GLORIA MUNDI

Fort Noks Evropa

Dok, posle terorističkih napada u Španiji, vodeći evropski političari ponavljaju već mnogo puta viđeno - osuđujući vinovnike oštrim rečima kao da je to od pomoći i obećavajući uvođenje još jačih mera bezbednosti, kao da će to rešiti problem - ni evropska populistička desnica ne sedi skrštenih ruku.

21. avgust 2017.

Svetislav Basara

Famozno

Odliv drekavaca

Prođe Preobraženje Gospodnje, jesen je na pragu, kakva će biti, to ne znam - Bog zna - ali jedno je sigurno: "kolektivno pamćenje" nije zabeležilo leto u kome je u medijima bilo manje teladi sa dve glave, miševa u pivskim flašama, žileta u hlebu, drekavaca i proplakalih ikona, iako je bilo i te kakvih razloga da proplaču.

21. avgust 2017.

Slaviša Lekić

SRB & JA

Kurtizana svih režima

U nekim delovima Beograda, tog septembra 2000. godine, građani su u poštanskim sandučićima otkrili lepo otprintan, nepotpisan, doduše, pamflet. Ne, nije reč o katalogu "Ikee": bio je to tekst čija je poslednja rečenica glasila: "Postoji smrad pred kojim nije dovoljno zapušiti nos.

21. avgust 2017.

nedelja

Božidar Andrejić

Na drugi pogled

Nestašno ništa

Mnogo se govori o postistini (post-truth). To nas uljuljkuje da ne vidimo da je možda već reč o - postsvetu.

20. avgust 2017.

Ivan Džidić

Nostalgija

Bristvovanje 2017.

Počeo sam ih upoznavati prije četrdeset tri godine i četiri mjeseca. Nakon odgledane predstave "Kosarina snoviđenja". A onda, sad je ravno tih četrdeset tri, gledajući probu "Straže pod Kozarom", u dvorištu "Doma omladine".

20. avgust 2017.

Aleksej Kišjuhas

Fusnote

Da li biste obukli Vučićev džemper?

Zapitajmo se sledeću stvar: da li bismo obukli i nosili džemper Adolfa Hitlera? Dakle, sveže opran, hemijski očišćen i uredno ispeglan džemper koji je nekada nosio Adolf Hitler?

20. avgust 2017.

subota

Svetislav Basara

Famozno

Vilijem Ražnatović

Pre nego što nastavimo politička smatranja iz jučerašnjeg broja, osvrnimo se na kulturnu polemiku - ipak je subota dan za kulturu - koja je buknula nakon što je Nebojša Glogovac negde blagoizjavio da je žalosno što Ceca Ražnatović "puni stadione", dok "visoka umetnost" tavori u zapećku.

19. avgust 2017.

Zoran Panović

Nikad nedeljom

Zaboravljena 'Strategija'

Da li su nacionalni stratezi kad su u opticaj pustili kontroverznu ideju da Republika Srbija i Republika Srpska izrode neku vrstu deklaracije (dokumenta) 'o opstanku srpskog naroda', uopšte znali da već postoji dokument na toj liniji i on se zove 'Strategija očuvanja i jačanja odnosa matične države i dijaspore i matične države i Srba u regionu'.

19. avgust 2017.

Vladimir Jokić

Svetlosti pozornice

Urnebesna komedija

Lica:

19. avgust 2017.