Site name

Otvoren Sarajevo film festival

Svečanom ceremonijom u Narodnom pozorištu Sarajevo u petak uveče počelo je 23. izdanje najveće regionalne filmske smotre, Sarajevo Film Festivala (SFF), koji do 18. avgusta na programu ima 235 filmova iz sveta, 111 dugometražnih i 124 kratkometražna, 137 igranih, 70 dokumentarnih i 28 animiranih filmova.

1

Piše: FoNet

11. avgust 2017. 23:34

Foto: Sarajevo film

Voditeljka na otvorenju festivala bila je glumica Amila Terzimehić koja je podsetila da je SFF osnovan 1995. godine, kada je u opkoljenom Sarajevu prikazano 37 filmova, a do danas je taj festival u BiH doneo više od tri hiljade filmskih ostvarenja, prenosi klix.ba.

Na svečanosti otvaranja festivala bile su brojne ličnosti iz domaće i regionalne kinematografije, politike, sporta, umetnosti.

Direktor SFF Mirsad Purivatra izrazio je veliko zadovoljstvo zbog bogatog programa festivala koji je prilagođen za sve generacije. Glavne zvezde ovogodišnjeg Sarajevo Film Festivala su režiseri Oliver Stone i slavni britanski komičar i zvezda Monti Oajtona DŽon Kliz kojima će, za doprinos filmskoj umjetnosti, biti uručena nagrada počasno Srce Sarajeva.

Na ovogodišnjem Sarajevo Film Festivalu za nagradu Srce Sarajeva takmičiće se čak 39 filmskih naslova, a biće prikazano 50 filmova iz regije. Filmovi se takmiče za četiri nagrade - Srce Sarajeva za najbolji film, glumicu, glumca i specijalnu nagrada žirija.

povezane vesti

Poseta poput praska

0

Piše: Marija Krtinić

komentari (1)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Драган Марковић

12. avgust 2017.

Чиме је то допринела Мирјана Карановић па нема њеног лика и дела у Сарајеву? Да није случајно изостављена?