Site name

Dani Evropske baštine na Beogradskoj tvrđavi

Dani Evropske baštine održaće se od 15. do 30. septembra na Beogradskoj tvrđavi, a tokom manifestacije biće organizovano više besplatnih programa.

Piše: G. R.

13. septembar 2017. 12:30

Program na Beogradskoj tvrđavi biće otvoren koncertom Muzičke škole "Stanković" i promocijom monografije o Beogradskoj tvrđavi, u petak, 15. septembra u 12 časova na Muzičkom paviljonu na Kalemegdanu. Nastupiće džez orkestar i hor MŠ "Stanković", koji će početku jednočasovnog programa izvesti "Odu radosti" - himnu Evropske unije i srpsku himnu "Bože pravde".

Posetiocima će biti predstavljena i upravo objavljena monografija o Beogradskoj tvrđavi, osmišljena za širok krug posetilaca i turista, po ugledu na slična svetska izdanja u oblasti turizma.

U okviru manifestacije, JP "Beogradska tvrđava" organizovaće za sve zainteresovane posetioce ture kroz Tašmajdanske pećine - "Od Panonskog mora do Starog groblja". U okviru programa, beogradski novinar Zoran Nikolić i dr Vidoje Golubović, autori više knjiga o Beogradu, provešće posetioce kroz Tašmajdanske pećine i predstaviti tajne podzemnog Beograda. Ture će biti besplatne i biće organizovane 23. i 24. septembra (od 10, 12, 14 i 16 časova)

Tokom trajanja manifestacije na Beogradskoj tvrđavi biće otvoreni: Rimski bunar, Sahat kula, Kula Nebojša, Stambol kapija, Vojni bunker i Veliki barutni magacin, a u sredu 27. septembra 2017. godine, povodom Svetskog dana turizma ulaz će biti besplatan.

Tokom trajanja manifestacije, radionica i galerija starih zanata, biće otvorena za posetioce od četvrtaka do nedelje od 11 do 19 časova. Osim upoznavanja sa izloženim starozanatskim predmetima i alatima, posetioci će moći i da učestvuju u radu grnčara, tkača, opančara.

Povodom 60 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa između Republike Srbije i Kraljevine Maroko, od 15. do 24. septembra, na Savskom šetalištu na Kalemegdanu, održaće se Nedelja marokanske kulture u organizaciji ustanove La maison de l artisan i u saradnji sa Gradom Beogradom, Sekretarijatom za kulturu i Ambasadom Kraljevine Maroko.

povezane vesti

komentari (0)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.