Site name

Tihomir Petković: Pozorište nas vraća pravim vrednostima

Moto festivala Za ovo malo duše kao da nam poručuje da lek za sve društvene mane, koje napadaju ljudsku dušu, treba tražiti i u pozorištu - poručuje Tihomir Petković, predsednik Saveta festivala i gradonačelnik Užica.

Piše: Nenad Kovačević

13. novembar 2017. 19:00

Foto: Nenad Kovačević

- Očekujem da će nas festivalske predstave i ove godine voditi tankom linijom između smeha i bola, komedije i tragedije, da će dotaći naše sugrađane i zadovoljiti visoke standarde zahtevne užičke publike - dodaje Petković.

Ocenivši da je Užice grad kulture, te da ima i značajne međunarodne kulturne manifestacije, među kojima je i Jugoslovenski pozorišni festival - Bez previda, on kaže da "kulture i novca nema uvek previše i da mogućnosti za značajnije povećanje budžeta za kulturu nisu velike, zbog svih obaveza u narednom periodu".

- Ipak, naš cilj je da održimo visok nivo kulturnih sadržaja, a to je obaveza lokalne samouprave i svih ustanova kulture u gradu, bez obzira na to što je vreme u kome živimo veoma teško - kaže Petković.

Ocenivši da je za povećanje izdvajanja za kulturu iz gradskog budžeta, ali i za ostale oblasti, potrebno povećanje privredne aktivnost i otvaranje novih radnih mesta, on je zaključio da je na tom planu potrebno da se još mnogo toga uradi.

O racionalizaciji u javnom sektoru, a time i u Narodnom pozorištu Užice, on kaže da je to "kompleksno pitanje i da predstoji usaglašavanje potreba i realnih mogućnosti".

- Smatram da ćemo uspeti da nađemo optimalna rešenja, koristeći primere pozitivne prakse u najširem okruženju, i da racionalizacija neće nepovoljno utucati na rad Užičkog pozorišta, pa ni na rad ostalih ustanova kulture u gradu - poručuje užički gradonačelnik.

povezane vesti

komentari (0)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.