Site name

Povodom napada Pinka i Informera na Boška Obradovića zbog pisma predsedniku Srbije

Bolje da se odreknemo Vučića nego Kosova

* U moru lažnih i vremenski oročenih patriota, plaćenih apologeta i "analitičara" Vučićeve nepogrešivosti i simulakruma života u okupiranoj Srbiji, zaboli kad se oglasi neko ko, za razliku od svih njih, nije menjao svoj stav i mišljenje

Verovatno bi za mesec avgust 2017. dežurnom SNS pljuvaču Vladimiru Orliću više pristajalo da se preziva Gavranović ili Svračković, ali da ne vređamo ptice.

16

Piše: Jugoslav Kiprijanović

08. avgust 2017. 17:30

Aktivnosti životinja počivaju na argumentima i prirodnim nagonima. To je za Orlića, ipak, za sada nedostižan, viši stadijum svesti.

Da se vratimo temi Kosmeta i reakcijama na otvoreno pismo Boška Obradovića Aleksandru Vučiću. Očigledno da mu je nešto zasmetalo kad se očas digla sva SNS mašinerija i artiljerija: RTV Pink, "pobožni" Vučićević, Ksenija eks Vučić, Orlić...

Razlog je jasan. Prošlo je punih 10 godina od kada su Dveri i sadašnji predsednik Dveri, Boško Obradović, tada kao glavni urednik časopisa Dveri srpske, izašle sa prvom i jednom argumentovanom raspravom na temu Kosova i Evropske unije u časopisu "EUtanazija - Argumenti za i protiv EU".

Od tada mnogo toga se, uglavnom lošeg, po Srbiju i srpski nacionalni i ekonomski interes dogodilo: tzv. Kosovo je jednostrano proglasilo nezavisnost, Tadić je potpisao katastrofalan Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju, Borko Stefanović je započeo Briselske pregovore, a Vučić i Dačić pristali na implementaciju i nastavak antiustavnih Briselskih sporazuma, koji su nas doveli do pozicije da sada na Jarinju imamo granični prelaz, da Srbi sa Kosmeta nemaju nikakvu institucionalnu podršku svoje države da ostanu građani koji žive i rade po zakonima Republike Srbije, da se izbori na svim nivoima sprovode antiustavno od 2012...

Jedino što se nije promenilo i što se neće promeniti je stav Dveri i stav Boška Obradovića po pitanju Kosova i Metohije.

U moru lažnih i vremenski oročenih patriota, plaćenih apologeta i "analitičara" Vučićeve nepogrešivosti i simulakruma života u okupiranoj Srbiji, zaboli kad se oglasi neko ko, za razliku od svih njih, nije menjao svoj stav i mišljenje.

Dobro je primetio Cvjetin Milivojević da kad nam je toliko potreban unutrašnji dijalog o Kosmetu, zašto isti ne vode i Albanci u okviru svojih širih društvenih okvira? Siguran sam da većina Albanaca na Kosmetu žali za državom Srbijom u kojoj su imali sva građanska prava o kojima sada samo mogu da sanjaju u zločinačko-kriminalnom NATO-OVK hibridu, koji sebe zove Republikom Kosovo.

Još 2007. u spomenutom temat časopisu "EUtanazija" nagovešteno je "da je moguća nezavisnost Kosova prva kockica u nizu budućih dešavanja i budućih kriza na Balkanu, zato što je stabilnost Balkana u prethodnih 15 godina počivala na poštovanju međunarodnog prava. Pre svega na poštovanju Povelje UN i Završnog akta iz Helsinkija. Zato su sve bivše republike nekadašnje jedinstvene države Jugoslavije danas nezavisne države u svojim federalnim granicama".

Od četiri međunarodna dokumenta: Završni akt Badinterove komisije iz 1991, Dejtonski mirovni sporazum iz 1995, Rezolucija 1244 SB UN iz 1999. i Ohridski okvirni sporazum iz 2001, primenom Briselskih sporazuma, direktno se krše dva, a indirektno još dva. Ako se od ova četiri stuba stabilnosti odnosa država i naroda na Balkanu krše akti iz 1991. i 1999. po pitanju Kosmeta, onda s pravom postavljamo pitanje, a što u nacionalnom interesu Srba iz BiH ili Makedonije se ne bi suspendovali preostala dva iz 1995. i 2001. i Republika Srpska prisajedinila Srbiji ili Kumanovska oblast?

Naravno da bi takav potez u ovom geopolitičkom trenutku izazvao lavinu nezadovoljstva i generisao nove sukobe, pri tom, za koje niko na Balkanu niti ima snage niti ima želje, jer su svi pod manjom ili većom okupacijom sa Zapada. Svi narodi na Balkanu žele da žive slobodno, u uređenim državama i od svog rada. To isto želimo i mi, Srbi.

Zato smatramo da je Vučićeva politika odricanja od međunarodnog prava politika postepene destabilizacije i novih sukoba na Balkanu, koji nisu u interesu dugoročnog mira i budućnosti svih naroda koji na njemu žive. Zato ponavljam sjajnu formulaciju Boška Obradovića: ako treba da se odreknemo Kosova i Metohije ili Vučića, bolje Vučića.

Autor je direktor Informativne službe Srpskog pokreta Dveri

povezane vesti

Oglas lične prirode

3

Piše: Voja Radovanović

Grabimo ka "banana državi"

20

Piše: Vladimir Todorić

komentari (16)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

boris

08. avgust 2017.

Vama je bolje da se pozabavite fenomenom belih listića jer oni trenutno imaju veću podršku građana Srbije nego Vaš predsednik.

Драган Пик-лон

08. avgust 2017.

Господине Кипријановић,то су тешке речи нашег Б.Обрадовића.Јер он тако диже цену овом усиљеном инаугуранту.Не можемо њега ни у сну упоредити са Косовом и Метохијом.Баш ту успоредбу он хоће да наметне претеклим Србима и Неалбанцима.Зато вам предлажем да тезу-ако требамо бирати кога да се одрекнемо:Космета или Вучића одрећићемо се овог другог.Променити у прикладније и сразмерније-Ако требамо да се одрекнемо Вучића или Савамале,одрећићемо се овог првог!!!

Biljana

08. avgust 2017.

Baš tako Tadić je izdao Kosovo a Borko je započeo Briselski dijalog po meni oni su najveći krivci jer su oni to započeli ,

Dinki

08. avgust 2017.

Problem Kosova nije od juče, već od 1999 godine , DOS je posle 2000 god. samo gurao problem pod tepih i ispunjavao želje starnih ambasadora.

Danijel Ilic

08. avgust 2017.

Kosova se niko ne bi odrekao da ga nisu ranije vlasti dovele u pitanje i otudjile, a sad ostaje samo da mi priznamo da smo se konacno pomirili sa tom odlukom, a to je ono sto vi nazivate odricanjem kosova, jer da ga povratimo ne mozem, jer se ne pitamo samo mi.

Silvester

08. avgust 2017.

Kosovo je otišlo onog trenutka kada je Slobodan Milošević još krajem 80-ih želeo na silu, policijom i ustavnim udarom, da uspostavi neprikosnovenu kontrolu nad teritorijom gde živi ogroman procenat nesrpskog stanovništva labave lojalnosti. Nakon tog čina je potpuno otuđio albanski nacion na Kosovu, i dogodio se defakto aparthejd koji je trajao do 1998. godine kada se rasplamsava oružana pobuna na Kosovu. Mi u Srbiji smo zadovoljni kada se problem rešava guranjem pod tepih i da ga niko ne pominje. Milošević ništa nije rešio, nego je kao buzdovan sve još više zakuvao i produbio jer se ponašao kao slon u staklarskoj radnji otkako se pojavio. Tako se ne vodi ozbiljna politika, moj narode. Pljuvalo se po Brozu, a od njega je valjalo učiti i to mnogo. Kosovo je moglo da se reši svih ovih decenija samo dogovorom naroda koji tamo žive, a ne bandoglavošću. No, prihvatanjem Miloševića na 8. sednici ovaj srpski narod je sebi potpisao presudu opšte propasti. Dalje je sve istorija. Kuknjava za izgubljenim Kosovom je već godinama samo jedan isprazan folklor u kojem mešetare poremećeni likovi, i opasni kriminalci plaćeni od strane raznih perfidnih centara moći, kako u zemlji tako i u svetu.

Ivica

08. avgust 2017.

Ako je resenje bilo u vasim rukama mogli ste jos tada zavrsiti ovu farsu,sramota je da ljagate druge ma ko oni bili da bi vas postavili kao jedine ispravne.

Adrijan

08. avgust 2017.

Pitanje "Kosovo" nije pitanje koje se provlaci od juce, samo sto je do sada stavljano u kraj i cekalo se da dodje neko drugi da to resi. E pa ocigledno je dosao neko sa dovoljnom petljom da i to pitanje otvori.

Goca

08. avgust 2017.

Ljudi pa gde vi zivite?! Kad je krenuo problem sa Kosovom? Ne znate, odavno dok se vecina vas nije ni rodila, ali zato je Tito umeo da drzi stvar pod kontrolom..posle njega svi su gubili po malo..i sad na kraju da Vucic bude kriv za sve?! Ne ide!

katica

08. avgust 2017.

A šta je tu čudno, posle 27 godina ratovanja, gusli i talanbasanja, umesto stvarim životom bavili ste se "vetrenjačama" tako da smo zemlja koja ni u 21 veku nije rešila problem fekalnih voda, kanalizacija, vodovod, smeće...., jednom rečju ne samo što Beograd (i ostali gradovi u Srbiji) smrde na fekalije, nego se radi o hemiskom zagađenju...A da se taj "smrad" oteo bilo kakoj kontroli je i događaj otojuč kada nas je posetio Putin (vodili ga po centru a Beograd smrdeo na fekalije)....

Nikola

08. avgust 2017.

Zbog ovakvog stava ste kao politička stranka tu gde jeste. Nepoštujući predsednika Republike vi ne poštujete većinu glasača u Srbiji, tj. ne poštujete svoj narod. Što se problema Kosova tiče on nije od juče i potrebno je rešavati ga, a unutrašnji dijalog je dobra početna tačka, videćemo dalje.

mane

09. avgust 2017.

Gospoda koja je sada na vlasti je i dovela do ovakvog stanja na Kosovu. Ako ste zaboravili setite se da su na vlasti bili SPS ,JUL, ARKAN (sada Palma) i naravno RADIKALI (sada sa lepšim imenom SNS ali istom politikom malo zavijenom u oblandu. Sve svoje propuste sada žele da pripišu tadašnjoj a i sadašnjoj opoziciji.

Mare

09. avgust 2017.

Verovatno bi to Sergeja Trifunovića za predsednika!

Krezubi Gane

09. avgust 2017.

Pusti Kosovo, spašavajte Srbiju i ovo što je od nje ostalo:Nema posla, plate male, kradja na sve strane, jedan čovek, ej, jedan čovek predsednik svega i svačega.Nema dijaloga medju nama, samo svadja, mržnja i bes, nema slobodne štampe, TV pod apsolutnom kontrolom, vojska štrajkuje, radnici štrajkuju, policija štrajkuje, državne institucije u teškoj krizi, mladi odlaze u druge i bolje države...kažem vam SPAŠAVAJTE SRBIJU.Ako može odreknimo se i VUčiča i odložite pitanje Kosova a dajte nam hleba i posao.Život curi iz nas

Skorpion47

09. avgust 2017.

Previše kontradiktornosti i nagađanja u tekstu. Kako autor zna šta bi želelei Albanci sa KiM? Priča o Kumanovskoj oblasti je analogna priči o Preševskoj dolini. Batina uvek ima dva kraja. Dakle, Obradović i Dveri su daleko od političke realnosti.

Milica

10. avgust 2017.

Đinđić je jednom postavio pitanje rešenja KiM, pa su ga osudili na zapadu. Drugi put je kod nemaca pokrenuo pitanje KiM. Nije verbalno zaustavljen, ali je platio glavom. (Ja lično to vidim kao razlog ubistva.) Dakle, Vučić ide na to da je sigurnije zameriti se srbima.