Medijski mrak 1

Priča mi juče moj drug Joca kako je povodom medijskog mraka u Srbiji i nedovoljne zastupljenosti onih na vlasti u pojedinim medijima u kući u kojoj radi održan hitan sastanak gde se glavni i odgovorni urednik obratio zaposlenim novinarima sledećim rečima.

– Drage kolege, upravo mi je javljeno sa najvišeg mesta, a ja sam dobio tu čast da vam prenesem, da su primećeni određeni propusti kad su pojedine emisije na našem programu u pitanju, i da to što pre treba ispraviti. Naime osim časnih izuzetaka, kao što su emisije „Vesti“, „Vesti plus“, „Najnovije vesti“, „Vesti dodatak“, „Produžene vesti“, „Vesti non-stop“, „Poslednje vesti“, „Ponoćne vesti“, „Jutarnje vesti“ i „Jučerašnje vesti“ primećeno je da u ostalim emisijama našeg programa najviši organi vlasti nisu zastupljeni u onoj meri u kojoj to zaslužuju.

Kao najdrastičnije primere navešću sledeće emisije. U emisiji „Vremenska prognoza“ nijednom nije ukazano na to ko kod nas vedri i oblači, zašto se osećamo kao pokisli, da nas je tek sa mudrim rukovodstvom sunce ogrejalo, i da nam tek sa njima dolaze lepši dani. Onda dalje. U emisiji „Horoskop“ je preskočena činjenica da mudro rukovodstvo ima podršku i domaćih zvezda, dok su osnivanjem komunalne policije omogućili i pojedinim građanima… da vide sve zvezde. U emisiji „Lovačke i ribolovačke priče“ nije dovoljno naglašeno sve ono dobro što čeka one reformisane građane koji dočekaju 2023. godinu, a u emisiji „Stanje na putevima“ nije dovoljno naglašen doprinos rukovodećih kadrova putu koji nema alternativu. Takođe u emisiji „Srpski poljoprivrednik“ je nepravedno preskočena činjenica da bez podrške države selu, mi nikada ne bi ovoliko zabrazdili, dok su u emisiji „Uskoro stižu bebe “ nepravedno izostali da se spomenu svi zaslužni pojedinci koji nam prave malu decu, a u emisiji „Demokratija u povoju “ nije istaknuto ko je sve omogućio radnicima da nose pelene.

U emisiji „Vreme sporta“ propušteno je da se kaže da je opozicija sebi dala još jedan autogol, dok je u emisiji „Zdravlje nacije“ zaboravljeno da se istakne ko nam sve diže pritisak… a ko nam ga spušta. A i u emisiji „Srbija danas kuva“ nijednom nije rečeno ko nam je sve ovo zakuvao, ko zamesio, a ko će da nam tek zabiberi… pa se sad narod jede, jer mnoge stvari ne može da proguta. I za sam kraj ali ne i najmanje važno, u emisiji „Svet mode“ propuštena je prilika da se naglasi da je zahvaljujući odličnim rezultatima naših reformi, većina ostala kratkih rukava. I zato očekujem od vas da se uočeni nedostaci što pre otklone…

A sad svi na svoje radne zadatke…

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari