Site name

Vučić i Mekalister možda za vikend u Guči

Predsednik Srbije u izjavi za Danas kaže da će posle osam godina možda ponovo otići na Sabor trubača

Dejvid Mekalister, predsedavajući Komiteta za spoljne poslove Evropskog parlamenta i izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju, i predsednik Srbije Aleksandar Vučić bi za vikend mogli da posete Sabor trubača u Guči, saznaje Danas.

7

Piše: L. V.

Beograd 12. avgust 2017. 08:00

Foto: Stanislav Milojković

Vučić za Danas kaže da bi obojica trebalo da odu u Guču, ali da to još nije sigurno i potvrđeno. Kako je najavljeno iz Vučićevog kabineta, njih dvojica će razgovarati danas (subota) u vili Mir.

Mediji su nedavno izvestili da bi sa delegacijom stranih ambasadora Vučić u subotu trebalo da stigne na finalno takmičenje trubača, a želja mu je da diplomatskom koru predstavi izvorno srpsko stvaralaštvo, tradiciju i dobročinstvo našeg naroda. Ovo bi bio prvi odlazak Vučića na sabor trubača od kako je SNS 2012. preuzela vlast. Kako nam je rekao, u Guči je bio pre osam godina.

Mekalister, koji bi trebalo da bude u delegaciji ambasadora, ponovo se u Beograd vraća krajem avgusta. Prema našim saznanjima, on će biti u dvodnevnoj poseti Beogradu 24. i 25. ovog meseca na poziv Delegacije EU u Srbiji. Iako još nije utvrđeno s kim će sve razgovarati tokom posete, može se pretpostaviti da će se sresti sa novom premijerkom Anom Brnabić i ministarkom za evropske integracije Jadrankom Joksimović.

povezane vesti

komentari (7)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

miki

12. avgust 2017.

Odlicna inicijativa. U Srbiji ima sta da vidi i sta da mu se pokaze.

KarolinaL

12. avgust 2017.

Treba mu pokazati nas narod i obicaje u Guci...brze ulazimo u EU 1000%,jos ako proba nasu lozu...ulazimo do kraja godine

Olgica

12. avgust 2017.

Odlicno, Mekalister ce biti odusevljen Gucom, nasim Srpskim obicajima.

Davor

12. avgust 2017.

Sada ce Mekalister da cuje sta umeju nasi trubaci, ima da se zabavi ko nikad do sada.

Sasa

12. avgust 2017.

Is sada kad truba zasvira ima da se kolce zaigra.

MKV

13. avgust 2017.

pa i nje nešto Guča reprezentativna manifestacija kojoj bi trebalo pridavati toliki značaj. sve ja razumem, ali toliko alkohola, divljanja, potom vožnje u pijanom stanju, kazne, itd... posle svakog ''''''''festivala'''''''' isto...

Ma kakva Guča!

16. avgust 2017.

Zvezde pinka su zabranjene,nije interesantno!