Site name

Srbija podržava rezoluciju UN o Severnoj Koreji

Srbija u potpunosti podržava najnoviju rezoluciju Saveta bezbednosti UN, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Ivica Dačić u razgovoru sa američkim ambasadorom Kajlom Skotom, odgovarajući na poziv Srbiji državnog sekretara SAD Reksa Tilersona da se pridruži zajedničkom međunarodnom odgovoru i osudi nuklearnih aktivnosti Severne Koreje.

7

Piše: FoNet

13. septembar 2017. 18:39

Foto:SPS

Dačić je rekao i da Srbija osuđuje sve aktivnosti koje predstavljaju pretnju međunarodnom miru i bezbednosti. On je istakao da se principijelno zalaže za dijalog kao jedini način rešavanja međunarodnih konflikata.

U razgovoru su razmenjena mišljenja i o temama koje se tiču bilateralne saradnje, regionalne stabilnosti, evropskog puta Srbije i nastavka Briselskog dijaloga, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

povezane vesti

komentari (7)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Charli

13. septembar 2017.

Da nisu Dacic odn Srbija podrzale rezoluciju UN o Severnoj Koreji ona /rezolucija/ sigurno ne bi bila ni doneta. Problem je jedino sto se i Daciceva Srbija sa svojim vodjom priblizava slici Severne Koreje.

Bg

14. septembar 2017.

Mozes li se malo zamisliti ministre,koliko te smatraju saveznikom civilizacije kad moraju malo pritisnuti da bi se izvukla ovako stura osuda neprijatelja humanosti.Niste cak uspeli spomenuti S.Koreju imenom vec osudjujete neke aktivnosti????Istovremeno dok cela planeta trazi nacin da zaustavi monstruma nas ministar posecuje njegovog ideoloskog prijatelja Vijetnam.Zaboravljate da Ameri imaju malo duzu memoriju od vase te se ne morate iscudjavati pred nama u skoroj buducnosti sto su protiv nas na nekakvim sednicama.Znamo mi svi na cijoj ste vi strani licno ali vas posao je braniti interese Srbije i njenih gradjana.

garavi

14. septembar 2017.

Ne podrzava to Srbija vec ti gicko a ti nisi Srbija !

zoran

14. septembar 2017.

Narod Srbije dobro zna šta su sankcije ( koje i pogađaju običan svet) pa NIJE trebalo da se istima priključi iz principijelnih razloga.

Rade

14. septembar 2017.

Nisi u stanju o svojoj Državi da vodiš računa a petljaš se tamo gde te niko ništa i ne pita.

Soric

14. septembar 2017.

Ovo bi se moglo nazvati "Kim protiv Kima"!

sasa predic

14. septembar 2017.

Novinari tumace reci politicara kako njima odgovara, Dacic je svojom izjavom ukljucio i Amerikance i njihovo ratno huskanje i pozvao na dijalog umesto rat. Dakle, izjava je lepo odmerena ali novinari tumace izjavu na drugaciji nacin.