Site name

Ilić: Prvo birački spiskovi, pa izbori

Predsednik Nove Srbije (NS) Velimir Ilić ocenio je danas da će biti vanrednih parlamentarnih izbora i da bi opozicija prethodno trebalo da insistira da se srede birački spiskovi s obzirom na to da u njima postoji 800.000 koji nisu živi.

4

Piše: FoNet

Beograd 14. novembar 2017. 17:12

Foto: Medija centar

Insistiramo kao stranka da se to uredi, nudimo da opozicija bude u komisijama da se u svakoj opštini pregledaju birački spiskovi, da se izbace mrtvi, rekao je Ilić na konferenciji za novinare Nove Srbije.

I da se razgovara o medijima, ako ovako uđemo u izbore, nema nikakve šanse, to je gubitak unapred, upozorio je Ilić.

Očekujem vanredne izbore, jer vlada ne funkcioniše, premijerka se nije snašla onako kako se to očekivalo i oni koji su je postavili vide da je to promašaj, veliko je nezadovoljstvo, mnogo su problemi, koji se ne rašavaju, jednostavno nema rezultata koji su najavljeni, ocenio je on.

Parlamentarni zbori moraju da budu, jer sramota je Vučića da rekonstruiše vladu, a time bi pogoršao svoj rezultat u Beogradu, smatra lider NS, doskorašnji koalicioni partner vlasti.

Ilić je rekao da član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović ponižava Srbe, kritikujući zbog toga državni vrh Srbije.

Mnogo se bavimo regionom, naročito naš predsednik Aleksandar Vučić, a u regionu ne uživa nikakav autoritet, svi ga gaze, ne što gaze njega, gaze Srbiju i sve nas potcenjuju, mi im idemo na noge, pružamo ruku, pričamo o tome da ćemo da im gradimo autoput za Sarajevo, za Prištinu, a kako nam to vraćaju, upitao je.

Predsednik Srbije bi trebalo da se bavi Srbijom, da jača Srbiju, njenu infrastrukturu, da pusti ideje o nekakvoj 'balkanskoj uniji', da će on biti nekakav lider, od toga nema ništa, zaključio je Ilić.

Videli ste kako smo se proveli, a dali smo velika sredstava za Srebrenicu, a kako je tadašnji naš prenmijer prošao u Srbrenici, da mu nije dozvoljeno da govri u Novom Paazaru, prilikom posete tuurskog predsednika Redžepa Erdogana, dodao je Ilić.

On je izjavio, kao nekadašnji ministar saobraćaja, da autoputevima treba da se upravlja i ukazao da zahteva ostavku odgovornih slučaj pogibije na još neotvorenoj deonicii Ub - Lajkovac.

povezane vesti

komentari (4)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Milivoje Radaković

14. novembar 2017.

U pravu je Velja - kakva fajda od izbora, ako se sumnja u birački spisak? Ovde u Kanadi je praksa da se svaki glasač unapred prijavi da bude upisan u birački spisak, pa se onda spiskovi sa tim prijavljenim biračima dostavljaju biračkim mestima, a ako ko želi, može odmah da obavi i glasanje. Ali, važna napomena: lako je Kanađanima kad imaju većinskiizborni sistem, pa ko nadbije, taj i dobije...

Članci se nižu, a Srbija na izdisaju

14. novembar 2017.

Veljo, najviše si uradio kada si 2000-te pošao sa kamionima i ljudima za Beograd. Vidiš da u Srbiji razgovor slabo deluje, ustvari odmaže. Krava neće da krene dok je ne šibneš. U našem slučaju krava će da skapa jer je vode na zaklanje. Zato samo oštro Veljo, neka ova izjava bude početak......

Iva

14. novembar 2017.

Kako mogu da se srede biracki spiskovi? Koliko je vremena potrebno? Ko je po nasem zakonu zaduzen za azuriranje spiskova? Kada je to uradjeno poslednji put? Da li Danas zna posto svi pricaju kako treba, mora....

Zrenjaninac

15. novembar 2017.

Mozda ce moj komentar biti preostar,al'''' moram da kazem:" covece,idi u (politicku) penziju,vise !!!!!!!!!!"