Site name

SDA: Haranga iz Srbije

Stranka demokratske akcije (SDA) saopštila je da odbacuje harangu koja je pokrenuta od dela političke javnosti u Srbiji nakon intervjua člana Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića Dojče veleu.

4

Piše: FoNet

Sarajevo 14. novembar 2017. 20:12

"Ova i slične harange su nama u BiH dobro poznate još iz devedesetih godina i na njih nećemo nasesti. Poručujemo svima, pa i srpskom vođstvu, da je odnose sa BiH moguće graditi samo na principima međusobnog uvažavanja, poštovanja i nemešanja u unutrašnje stvari BiH", navodi se u saopštenju kode prenose sarajevski mediji.

SDA ističe da Izetbegović u intervjuu nije izneo ništa što do sada nije rečeno, već samo stav BiH o nepostojanju konsenzusa o tom pitanju i svoj lični stav.

"Neće biti moguće graditi dobrosusedske odnose ukoliko vođstvo Srbije kao uslov za to postavlja da zvaničnici BiH slede njihove stavove", navode iz SDA.

Iz SDA pitaju da li je normalno da BiH i Kosovo, u situaciji kada u BiH ne postoji konsenzus za odluku o priznanju Kosova, imaju više administrativnih barijera u međusobnom komuniciranju nego što to ima Srbija.

"To je na štetu BiH i to treba javno da se kaže. Umesto toga, pozivamo srpsko vođstvo da se okrene rešavanju brojnih otvorenih pitanja između BiH i Srbije", zaključuju iz SDA.

povezane vesti

komentari (4)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Jovan Mitrović

14. novembar 2017.

"stav BiH".!? On ne može da iznosi samostalno stavove BIH, već samo svoje privatne stavove kao običan građanin.

Dusan

15. novembar 2017.

Daj bre SNS botovi dojadili ste svakom i sa njjacim zivcima. Sta u izjavi SDA nije istinito i ispravno?

zena

15. novembar 2017.

Protiv Izetbegovića nije samo "haranga" iz Srbije, jaka je opravdana kritika SDA i njenog lidera iz BiH. On i babo su temeljito urušili Bosnu. Historija će pokazati.

vladbgd

15. novembar 2017.

Ne mogu da shvate, da su oni, muslimani, najveci gubitnici u celoj prici. BH ne moze opstati, jer je kvazi drzava, koja je stvorena na silu