Site name

Zaseda GO SNS: Objava vanrednih izbora ili odlaganje

Aleksandar Vučić i Srpska napredna stranka danas na sednici Glavnog odbora u Sava centru, sa početkom u 11 sati, treba da objave odluku da li će biti vanrednih parlamentarnih izbora zajedno sa beogradskim.

8

Piše: M. R. M.

Beograd 18. novembar 2017. 08:00

Zaseda GO SNS: Objava vanrednih izbora ili odlaganje

Foto: FoNet / Kostadin Kamenov

Niko sa sigurnošću ne može da tvrdi kakva će ta odluka biti, ali većina izvora unutar SNS procenjuje da će se ići na vanredne izbore. Postoji mogućnost i da Glavni odbor ovlasti Vučića da sam donese odluku i saopšti je kasnije. Naši izvori tvrde da je većina naprednjaka za vanredne izbore i to ili u februaru ili u prvoj nedelji marta, kao i da istovremeno sa ovim izborima neće biti održan referendum za promenu Ustava.

Prema izvorima našeg lista, pre sednice Glavnog odbora najpre će se sastati članovi Predsedništva SNS-a kako bi ponovo razmotrili sve razloge za i protiv izbora. Podsetimo, Vučić je izjavio da je on protiv zajedničkog održavanja parlamentarnih i lokalnih izbora, jer SNS ne treba da se na lokalnim, gradskim izborima pokriva republičkim rezultatima. Međutim, kako je rekao, drugi tvrde da bi izborima dobili četiri godine potpunog mira, čime bi mogli u potpunosti da se posvetimo evropskom putu i rešavanju problema. Sledeći redovni parlamentarni, beogradski, ali i predsednički izbori u tom slučaju padaju 2022. godine.

U prilog vanrednim izborima govori i činjenica da je Vučićev koalicioni partner i lider socijalista Ivica Dačić za nedelju u 12 sati zakazao predsedništvo SPS. "Dnevni red predlaže predsednik Dačić, ali verujem da će biti reči o izborima. Sad kojim izborima, gradskim ili parlamentarnim još ne znam", kaže za Danas visoki funkcioner SPS. Socijalisti bi trebalo da odluče u kojoj koloni izlaze na izbore - da li će ići samostalno, odnosno u koaliciji sa Jedinstvenom Srbijom ili će ponovo praviti zajedničku listu sa naprednjacima, kao na predsedničkim izborima.

NSPM o rejtinzima za Beograd

Mesec i po dana od prethodnog istraživanja za Beograd - (SNS 33,8 odsto, Đilas, Janković, Jeremić 27,7 odsto, Šapić treći), portal NSPM Đorđa Vukadinovića objavio je nalaze nove ankete o političkim rejtinzima. Ispitivanje pokazuje pad od dva procentna poena za vladajuću stranku. SNS sada ima 31,9 odsto, dok 29,2 odsto ima savez građana Saše Jankovića, narodnjaka Vuka Jeremića uz učešće Dragana Đilasa i eventualno Borisa Tadića. Sledi Aleksandar Šapić sa 16,8, potom SPS sa 5,5, Beli Preletačević sa 4,5, dok su Dveri i radikali izjednačeni na 3,5. Ostale stranke imaju manje.

povezane vesti

komentari (8)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Marina Matic

18. novembar 2017.

Nema potrebe za izborima.

Zvezdan Milojevic

18. novembar 2017.

Унети у УСТАВ члан који налаже да се парламентарни избори организују СВАКОГ МЕСЕЦА чиме бисмо Вожда ослободили те дилеме и озаконили његову сталну предизборну кампању, а, народ, ослободили посла и рада. То би у Србији била једина активност јер ми смо толико изнапредовали да не морамо ништа друго радити осим бринути о томе како Вожда да сачувамо. А патентираћемо изум и продавати га свету за големе паре, и од тога живети. Недавно сам читао да се и у Јапану жале, додуше, мало њих, што је Абе расписао ванредне изборе. Очигледно да нису чули за нас. Лидер у региону, какав Јапан, какви бакрачи! Напред у нове изборе, у нове победе, са Њим на челу. Ко друкчије каже, клевеће и лаже.

ljubitelj burleski

18. novembar 2017.

Dali je SAMO Pogled na način,,komunikacije,, s VOŽDOM IM,Dovolajn Razlog DA NIKO NEIZOSTABNE,S Budućih,SAMOPROGLAŠENIH,, POTREBNIH,IZBORA Posle ČAK 100 DANA,Druge INAUGURANCIJE,,VOŽDA, i glavnog,,garanta lagodnog i bez posledica za sve katastrfofe koje su nučinili,,samo,,,biračima, za,CELIH,6 GODINA,,Zapanjujući,pa još,,uspeha,,,,h,uspeha,,,UZGLED,Dosadašnji,,VANRADNI,,,PA JOŠ,,,IZBORI,,, Koštali su dosada ,,zvanično,,,SAMO,5,5 MILIJARDI.. OVA NACIJA,izgleda osuđena DA OVAKVIMA OPET,,srećom,,bude,TAOC .I TO SE napreDno Naziva,,ZLATNO DOBA,,..Al,iima i jedna ,,CAKA, nisu se izjasnili za KOGA,ZLATNO DOBA, ,.GLASAČIMA,, ONAKO,,,spontano,,Organizovanim, pa čak i, avanzovanim,,,svedocima,,za,,nikakve povrede,,novinara na zadatku, SLIKOM DOKUMENTOVANO,,I prevaspitavanje,,siledžija,, Nekih u prvo vreme,NEIDNTIFIKOVANIH,,,ČUVARA,,A HAJLREDARA,Ispred SKUPŠUINE,SRBIJE i s masom,,spontano,sakupljenih iz istih,destnacija ,karavanskih,ruta,,,,.Dok se Premijerka,izlanula,,da ONA I NOVINARI,,,RADE,IZ RAZLIČITIH,UGLOVA,,RINGA, Nismo,,srećom,ni suMljali iz čije je Agende,ispala,.,Ovo njeno,,ring,,je već Odavno ARENA,,21 VEKA U EU A I CIVILIZACIJ.Ko S većim moždanim kapacitetom,od broja mu obuće OVO,SV TROJSTVO ZAMENIĆE,,SV SKAJPOM U IME ŽIVOTA I BUDUĆNOSTI SOPSTVENE DECE.S mnogom tuđom A NAŠOM decom SE VEĆ Smtrno,poigravao,DALJE NESME Da MU Se Pruži,,,nova šansa.,.Ovaj,,,SKUP,, jednomozgovnih,,,,eksperata,S FOTKE JE NAJCRNJE ,,LICE,, Ovako napreDno,odabranih,radenika,,delo,, smanjene SBIJICE.S,,CELIH,2 MILIONA,I ,,SAMO,,11 Parazita STARIH,Preletačeviča I KONTRAVERZNIH, ,POMAGAČA,, u ODNOSU Na,,SAMO, 7,Koji SE NEPOJAVLJUJU,,Spontano,,,BAŠ Nikada U,,,ANKETMA,Dragan Laković je imao i jednu pesmicu, podobnu za ova,zlatna vremena.,,NAPRED Vojsko,oštrih olovaka.Stokholmski sindrom u koji,,,pobednici,,, SVESNO GURAJU NACIJU, Svakodnevnom besramnomm KAMPANJOM,Nesme Da Prevlada i Da,,Uspeju,Ankete,, .

Gagi

18. novembar 2017.

U Ustavu Srbije, stav 3. Člana 203. je zapisano, citiram; »Predlog za promenu Ustava usvaja se dvotrećinskom većinom od ukupnog broja narodnih poslanika.«. To znači, da će predlog promene Ustava biti usvojen ako za njega glasa najmanje 167 narodnih poslanika. Imajući u vidu da u sadašnjem sazivu Narodne skupštine predlagač promene Ustava ima obezbeđenih 167 glasova narodnih poslanika, predlog promene Ustava će biti usvojen i Narodna skupština će ga, saglasno stavu 7. Člana 203. Ustava Srbije staviti na republički referendum radi potvrđivanja. Na osnovu svega napred napisanog skoro sam siguran, da će zajedno sa izborima za Skupštinu grada Beograda biti održani i vanredni parlamentarni izbori, kao i republički referendum o promeni Ustava Srbije.

ljiljana

18. novembar 2017.

Narod želi izbore, jer je do dobra prilika da se srede neke stvari u skupštini i da opozicija ne gunđa više i da se pošalju gde im je mesto.Naravno van skupštine.

Subotičanin

18. novembar 2017.

" Ne može loš čovek biti dobar političar", kaže notornu istinu g. Janković. Svima je jasno da je mislio, pre svga, na Vučića i njegove najbliže saradnike. Fotografija uz ovaj članak pokazuje kako se Ponosni "napumpao" od ushićena jer ga , s toliko obožavanja posmatraju njegovi sezi. Kao u nekom lošem filmu o poglavici i njegovim pratiocima. Smešno i tragično -u isti mah- jer se ovo dešava u Srbiji!

Praziluk zemlja!(Banane ne rastu!)

18. novembar 2017.

Pobéđuju sns kontŕolori softvera!-Hrâni decu,pa šâlji u Nemačku!

Kiki

19. novembar 2017.

Smatram da ce nas predesdnik doneti najbolju mogucubodkukunkoja je u interesu nase zemlje i nasih gradjana jer nas predsednuk sve sto radi pokazao je koliko se zrtvuje i bori za svoju zemlju i koliko je uspesan u svemu sto radi a to se pokazalo rezultatima koji su vidljivi i uspesni.