Site name

PSG i Narodna stranka bojkotuju lokalne izbore u pet opština

Pokret slobodnih građana i Narodna stranka odlučili su da bojkotuju izbore u opštinama Pećinci, Mionica, Negotin, Preševo i Kostolac, koji su zakazani za 24. decembar.

7

Piše: FoNet

Beograd 07. decembar 2017. 13:01

PSG i Narodna stranka bojkotuju lokalne izbore u pet opština

Foto: EPA / SRDJAN SUKI

Pokret slobodnih građana (PSG) saopštio je da će bojkotovati nedemokratske izbore i nasilničku izbornu kampanju u opštinama Pećinci, Mionica, Negotin, Preševo i Kostolac gde su zakazani izbori, ne zbog provere volje birača, već da bi vladajući nasiljem dokazivali "moć" i veštački kreirala utisak o svojoj snazi pred izbore u Beogadu.

Pokret neće 24. decembra, kada su zakazani izbori, davati legitimitet procesu u kome nema ništa demokratsko i koji se ne može dobro završiti, već će aktivnim bojkotom građane pozivati da na izbore ne izađu i na sve zakonom dopuštene načine dokumentovati nezakonitosti na izborima, koje će pre ili kasnije biti sankcionisane, kaže se u saopštenju.

U ovim mestima vladajuća koalicija ima apsolutnu većinu i raspisala je izbore, ne zbog provere volje birača, već da bi nasiljem dokazivala "moć" i veštački kreirala utisak o svojoj snazi pred izbore u Beogadu, jer je svesna da i uz sve manipulacije i hajke realno može da izgubi, ocenio je PSG.

U saopštenju se navodi da je, u pet mesta gde su raspisani izbori, ali i u drugim delovima Srbije, u toku zastrašivanje građana pretnjama i fizičkim nasiljem koje Ministarstvo unutrašnjih poslova gura pod tepih pod upravom visokih funkcionera SNS - ministra i državnih sekretara.

Odsustvo reakcija državnih organa na evidentne slučajeve nasilja, pokušaja potkupljivanja i zastrašivanja građana u ovih pet opština još jedan su dokaz puzajuće diktature u zemlji protiv koje se PSG bori, a ne učestvuje u njoj, ističe PSG u saopštenju.

Predsedništvo Narodne stranke donelo je takođe odluku o bojkotu vanrednih lokalnih izbora u pet opština, zakazanih za 24. decembar, izjavio je potpredsednik stranke Nikola Jovanović.

Narodna stranka smatra da su izbori u Kostolcu, Negotinu, Mionici, Pećincima i Preševu nelegitimni zbog toga što su rezultat hira, bahatosti i zloupotrebe institucija od strane vladajuće koalicije, jer je u svim tim opštinama postojala većina i nije bilo vanrednih okolnosti.

Cilj ovog izbornog inženjeringa je da navodni "dobar" izborni rezultat u pažljivo odabranih pet opština stavi u drugi plan činjenicu da vladajuća koalicija stoje loše u Beogradu i da je već nekoliko meseci u trendu pada uoči redovnih izbora u glavnom gradu, naveo je Jovanović u pisanoj izjavi.

Narodna stranka smatra da bi učešće na vanrednim lokalnim izborima 24. decembra služilo isključivo interesima režima i poziva opoziciju na njihov bojkot.

povezane vesti

komentari (7)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Google boy

07. decembar 2017.

Jako me je razočaralo to što se Janković nudi ljudima kao izbor opozicije a i sam je hteo da se priključi vlasti. To pokazuje koliko je licemeran i koliko je spreman daleko da ide samo da bi došao do fotelje: Mislim da će to mnoge ljude, uključujući i mene, odvući od glasanja za njega, a ne bi me ni čudilo da ga napuste još neki članovi zbog toga. Jer ne možeš da propagiraš neku ideju ako si i sam spreman da pokaziš svoje ideale zbog novca!

Predrag

07. decembar 2017.

Konačno jedna ispravna odluka. Vezanih ruku i očiju ulaziti u mečkinu rupu je suludo. Rat protiv biljševičkih hordi se ne dobija prihvatanjem nametnutih pravila tzv .demokratske procedure koju su mandovi nametnuli,već podizanjem stanja svesti kod zaplašenog naroda.

Mirjana Kujovic

07. decembar 2017.

Krajnje je vreme da prestanu da lažu i da se foliraju! Uhvatila ih prpa! Vuna Kićo! Ostali i bez glasača i članova u Kostolcu, Negotinu, Mionici, Pećincima i Preševu, pa se povukli iz izborne trke!

Marko

07. decembar 2017.

Sta imaju da bojkotuju kad nemaju ni svoje clanove tamo?! Kao da narod to ne zna, sramota....

Dr Iva Ivci

07. decembar 2017.

Istina je da nemaju clanove u tim opstinama..haha

Dunja

07. decembar 2017.

A kao da su oni u većini pa nešto bojkotuju.

Struja

07. decembar 2017.

Ma bravo bre, povucite potez ili umrite! Konačno nešto, nešto