Site name

Pokret obnove Kraljevine Srbije uselio se u nove prostorije

Gojković: Nudimo promenu državnog uređenja zemlje

Pokret obnove Kraljevine Srbije potpuno je spreman za beogradske izbore na koje će izaći samostalno.

5

Piše: M. R. M.

12. januar 2018. 23:48

Gojković: Nudimo promenu državnog uređenja zemlje

Foto: www.wikipedia.org

Možemo da ponudimo nas i naše biografije i naravno jednu promenu državnog uređenja Srbije, a to je povratak korenima i monarhiji, vremenu kada je Srbija bila najpoštovanija, istakao je predsednik Pokreta obnove Kraljevine Srbije i narodni poslanik Žika Gojković, u petak prilikom otvaranja beogradskih prostorija pokreta. On je dodao da će se zahvaljujući POKS-u, prvi put, posle 73 godine, na glasačkom listu pojaviti naziv Kraljevina Srbija i da će Beograđani imati priliku da glasaju za stranku koja se zalaže za njenu obnovu.

On je ponovio da će nosilac liste biti Predrag Marković, bivši predsednik Skupštine Srbije, dok će prvo na listi biti još jedan istaknuti monarhista čije ime će obelodaniti narednog petka na Bogojavljenje

 Gojković je izrazio i žaljenje što stranka u kojoj je bio do juče Srpski pokret obnove doživljava svoje neslavne trenutke i što se nalazi pred iseljenjem iz prostorija u Knez Mihajlovoj ulici.

povezane vesti

komentari (5)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Realni Rojalista

13. januar 2018.

POKS može da osvoji preko 10% glasova, ako se građanima objasni da u Kralj Srbije ne bi bio "vladar", nego bi imao PROTOKOLARNU funkciju (kao u drugim evropskim kraljevinama) , a vlast bi pripadala NARODU preko NEPOSREDNO izabranih predstavnika u Parlamentu i lokalnim skupštinama !

Мiloš J. Kosovac

13. januar 2018.

Mi sa našim udruženjem hoćemo najviši tron, zato smo ga registrovali: “Za Cara i Otažbinu”. Kakvih sve nema među Srbe, ta još sa diplomama i naučnim zvanjima?! Da li to niko im nije stradao od 25% srpskog življa i 56.7% muških glava koje je odveo u smrt nedovršene svesti kralj Aleksandar sa njegovim predsednikom Vlade, haokštaplerom Pašićem?

БОЉЕ ПАКТ - НЕГО РАТ

13. januar 2018.

Да би направили добар резултат , ПОКС се мора одрећи слављенја 27.марта 1941. (као што наводе у својој Декларацији о осниванју ), јер је то најтужнији датум у историји Срба , због кога им је растурена Краљевина и у грађанском рату побијено преко МИЛИОН грађана, а на власт дошли комунисти и језуити ! !

Reformator

13. januar 2018.

"Povratak korenima i monarhiji" ! Vama bi glas mogao dati, jedino onaj, koji nista o srpskoj istoriji nezna. Kad je zapucalo, ostavili ste narod, i sa koferima zlatnika, porodicama i poslugom, avionima pobegoste za London. Tamo ste Srbiju, svojim boravkom (ogovaranjem i jajarskim ponasenjem), dali pravu sliku srpskog naroda. Ko zeli vise da sazna o "slavnoj dinastiji", neka procita "Ambahade"-Crnjanskog.

THAAD

14. januar 2018.

"Povratak korenima i monarhiji" ?! Šta je konkretna svrha te inicijative ? Zar je neko toliko naivan da će poverovati da će život u Srbiji biti mnogo bolji promenom državnog uređenja ? Taj "povratak" bi bio samo dodatni trošak budžeta .Drugo,taj ko zagovara tu ideju treba da pogleda Đeneralštabnu kartu kraljevine Srbije iz,recimo 1894.god.,pa će videti da u sastavu te kraljevine nema ni Kosova kao ni Vojvodine ! E,to su "koreni" !