Danas podržava medijski mrak, a naročito Đilasa 1Foto: FreeImages / Cierpki

U maniru najgorih tabloida dnevni list Danas po ko zna koji put objavljuje laži i insinuacije izbačenih članova Dosta je bilo Vračar.

Uz propagandna glasila SNS kao što su Alo, Informer, Pink i Studio B, samo još u Danasu je izgleda moguće da se članovi i saradnici SNS lažno predstavljaju kao članovi i osnivači DJB i da bez posledica objavljuju neistine na račun DJB. Zašto jedan ozbiljan list sebi dozvoljava da ovako jeftino obmanjuje svoje čitaoce, to je verovatno jasno samo uredništvu Danasa i njegovom glavnom uredniku Dragoljubu Petroviću.

Uredništvo Danasa, koje protivno etičkom kodeksu novinarske profesije pre podne štampa neistine i pijačarska rekla-kazala, a po podne grčevito brani slobodu medija – najblaže rečeno licemerno odbacuje ličnu odgovornost za stanje u medijima. Time što bez provere činjenica objavljuje pisma falsifikatora i preletača u SNS, Petrović nije ništa bolji od onih protiv kojih se navodno bori za bolji položaj medija.

Podsećamo čitaoce Danasa da je Aleksandar Glumac zajedno s Branislavom Klanščekom deo tročlane grupe koja je izbačena iz DJB u martu 2016. godine kada su pokušali da se domognu prvih mesta na listi DJB za Vračar. Nakon izbora, SNS je Branislava Klanšeka nagradio mestom direktora za njegovog trećeg saradnika Vladimira Kljajića, koji je bez dana radnog iskustva, sa 27 godina, postavljen za direktora Božidarca.

Promovisanje ljudi koji bez dokaza blate, izmišljaju i u Danasu istresaju lične frustracije jer nisu uspeli uz pomoć prevare da nateraju DJB da ih postavi na čelo liste za Vračar, nije ništa drugo nego Danasova podrška medijskom mraku uz pomoć kojeg aktuelna vlast laže i plaši građane. Danas se izgleda pretvara u propagandno glasilo Đilasa i služi za obračun sa svima koji ugrožavaju njegovu kandidaturu za gradonačelnika.

Neverovatna činjenica je da je ova tročlana grupa SNS-ovih aktivista, koji su prepoznatljivi samo po činjenici da su izbačeni iz DJB pre godinu i po dana, ima najviše objavljenih tekstova u Danasu u poslednjih godinu dana.

Izbačeni član DJB sa Vračara Branko Klanšček, a sada član SNS, na sudu se predstavlja kao kolumnista lista Danas. Poštovano uredništvo Danasa, zašto nas obmanjujete? Ako zaista verujete u njegove izmišljotine koje ste objavili bar 10 puta i dali im prednost u odnosu na mnogobrojne predloge DJB iz našeg plana u 20 tačaka za Beograd, o besplatnim udžbenicima, besplatnim vrtićima, o vraćanju novca svim roditeljima koji su godinama preplaćivali vrtiće i za vreme Đilasa i za vreme SNS-a, o tome da će DJB objaviti sve ugovore (od Đilasovih do SNS-ovih – i Bus plus i most na Adi i novogodišnju rasvetu i fontanu i jarbole) ili prepolovljenim cenama gradskog prevoza, zašto ga pošteno ne potpišete kao svog saradnika, a ne lažno potpisujete kao osnivača DJB? Nije moguće da vas je sramota.

Opštinski odbor Dosta je bilo Vračar

Odgovor glavnog urednika

Dragi prijatelji iz DJB,

Vaša teza da list Danas podržava medijski mrak zato što objavljuje različita mišljenja svakako je originalna i možete je ubaciti u vaš program od 20 tačaka za Beograd, jer ona jasno ukazuje da ćete preporoditi medije odmah po dolasku na vlast. Međutim, uredništvo Danasa je iz desetina vaših saopštenja steklo određeni utisak da Vas je kidnapovala Vladanka Malović, pa vas molimo da nam pošaljete neki tajni znak kako bismo mogli da alarmiramo nadležne organe.

Srdačno, Draža Petrović

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari