Site name

"Banjica" i "Beograd" opet doneli medalje

Dva zlata, srebro i tri bronze medalje su kojima su se tekvondisti beogradskih klubova Banjica i Beograd okitili u Turskoj na ovogodišnjem 19. Balkanskom prvenstvu, na kojem je učestvovalo ukupno 485 takmičara iz osam zemalja.

Piše: Danas Online

Jedren 14. novembar 2017. 14:59

U borbama među kadetima od 12 do 14 godina Katarina Jakšić bila je najbolja u kategoriji do 29kg. Ona je osvojila zlatnu medalju, dok su Dimitrije Ajduković u kategoriji do 53kg i Nađa Stojčević u kategoriji do 33kg osvojili treće mesto i okitili se bronzom.

Za TK Beograd u formama, kao posebnoj tekvondo disciplini, Miloš Petković u konkurenciji seniora do 30 godina osvojio je prvo mesto, dok se bronzom okitila Svetlana Filipović među seniorkama do 30 godina. Petković i Filipovićeva su se takmičili i u paru i osvojili srebro.

Balkansko prvenstvo održano je u Jedrenu tj. Edirnu, nekadašnjoj Turskoj prestonici i to od 9. do 12. novembra u tehničkoj organizaciji Tekvondo saveza Turske pod pokroviteljstvom Balkanske tekvondo unije.

Za reprezentaciju Srbije u konkurenciji kadeta, juniora i seniora u obe tekvondo discipline nastupilo je 80 takmičara. Srbija u ekipnom plasmanu zauzela drugo mesto, Turska prvo, a Bugarska treće.

povezane vesti

komentari (0)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.