Američka tajna služba pred bankrotom zbog Trampa 1Foto: EPA/SHAWN_THEW

Američka tajna služba je pred bankrotom zbog brojnih putovanja predsednika Donalda Trumpa i njegove dece, piše USA tudej.

Tajna služba više ne može da plaća stotine agenata koje su potrebne za zaštitu predsednika i njegove porodice, posebno zbog čestih poseta njegovim imanjima uz obalu.

Direktor agencije Randolf „Teks“ Ales je u razgovoru za USA Tudej izjavio da je više od 1.000 agenata već sada doseglo broj prekovremenih sati previšenih za celu godinu. Tramp je skoro svakog vikenda posećivao svoja imanja u Floridi, Nju Džersiju i Viržiniji, a njegova deca su odlazila na poslovna putovanja u inostranstvi.

Ales je izjavio: „Predsednik ima veliku porodicu, a naša zakonska odgovornost je da ih štitimo. Ja to ne mogu promeniti, nemam ta ovlašćenja“. On je rekao da Američka tajna služba trenutno ima najviše lica pod zaštitom u Beloj kući u istoriji.

Pod zaštitom su 42 osobe, a taj broj uključuje 18 članova Trampove porodice. Broj zaštićenih se od Obamine administracije povećao za 31 osobu.

Tajna služba je samo na najam vozila za Trampove golf terene potrošila 60.000 dolara, a na poslovnom putu Erika Trampa u Urugvaju, potrošili su oko 100.000 dolara samo na hotelske sobe.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari