Beba spasena iz ruševina zemljotresa u Italiji (VIDEO) 1Foto: EPA/ MAURO IOVINO

Vatrogasci su na italijanskom ostrvu Iskija, iz ruševina zgrade pogođene zemljotresom, izvukli sedmomesečnu bebu, javlja AP.

Vatrogasne ekipe su bebu spasle iz ruševina sedam sati nakon što  je zemljotres jačine 3,6 stepeni pogodio je italijansko ostrvo Iskija. Dve osobe su stradale, deset se vode kao nestali, a 39 ih je povređeno, javljaju italijanski mediji. Spasilačke ekipe nastavljaju napore da iz ruševina izvuku njenu braću od pet i sedam godina, koji su locirani u ruševinama i razgovaraju sa spasiocima koji su uspeli da im doture vodu, javila je lokalna stanica Sky TG24.

Jedna starija žena je poginula kada se srušila crkva na ostrvu, dok je najmanje 39 ljudi povređeno u zemljotresu, podseća AP.

U zemljotresu koji je pogodio italijansko ostrvo Iskija poginule su dve osobe, dok spasilačke ekipe tragaju za dvoje dece koja su ostala zatrpana u ruševinama jedne kuće, preneli su jutros italijanski mediji.

Potres se dogodio u moru na dubini od deset kilometara у 20:57, javlla italijanska televizija Rai. Najteža situacija je u oblasti Kazamićola, gde spasioci pokušavaju da spasu deset osoba koje su zatrpane u ruševinama. Jedna starija žena je umrla u Kazamićola, nakon što je pogođen pao deo crkve Santa Maria.

Mnoge zgrade su srušene, a delovi ostrva su bez struje, prenosi Korijere. Policija je navela da je prema prvim podacima 39 osoba povređeno.

Posle glavnog zemljotresa usledilo je oko 15 manjih potresa. Brojni turisti su proveli noć u svojim automobilima, dok su neki čekali u redu da bi se vratili na kontinentalni deo Italije.

Beba spasena iz ruševina zemljotresa u Italiji (VIDEO) 2

Evakuisani turisti iz hotela     Foto: EPA/SERENELLA MATTERA

Evakuisana je lokalna bolnica, a turisti su napustili brojne hotele i izašli na ulice. U zemljotresu je uništena jedna crkva.Iskija je uz ostrvo Kapri jedno od omiljenih turističkih destinacija. U mestu Kazamićolo je bio i epicentar zemljotresa u kojem je 1883. godine poginulo više od 2.000 ljudi.

 

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=4CziUGM_JRA]

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari