Todorić: Vraćam se čim prikupim dokaze 1Foto: HRT

Ivica Todorić, bivši predsednik uprave koncerna Agrokor poručio je na svom blogu da će se vratiti u Hrvatsku čim prikupi relevantne dokaze kako bi se „suprotstavio zajedničkom zločinačkom poduhvatu dela političkih elita i njihovih pomoćnika“.

„Da bi me sprečili u prikupljanju dokaza i dokumentacije protiv njih lično, brzopleto su sastavili sramotnu kaznenu prijavu kako bi me pritvorili. Čim završim prikupljanje relevantnih dokaza vraćam se u Hrvatsku kako bih se suprotstavio zajedničkom zločinačkom poduhvatu dela političkih elita i njihovih pomoćnika koji se sakrivaju iza institucija države“, naveo je Todorić na svom blogu, a prenosi Hina.

Zagrebačko Županijsko državno tužilaštvo raspisalo je u subotu poternicu za Todorićem protiv kojeg je određen pritvor i pokrenuta istraga, a nedostupan je hrvatskom pravosuđu.

„Kao čovek kojem su teško povređena ljudska prava sa svojim advokatskim timom prikupljam dokaze i činjenice kako bih se mogao suprotstaviti lažima iz kaznene prijave i odbraniti i sebe i moje saradnike od političkog progona kojem je cilj da zataška činjenicu da je upravo politika otela privatno vlasništvo u kojemu danas caruje bezvlašće i stvarni kriminal“, istakao je Todorić.

Tužilaštvo je zbog nezakonitog pribavljanja milijardu i 142 miliona kuna pokrenulo istragu protiv Ivice Todorića, njegovih sinova Ivana i Ante Todorića, i 12 Agrokorovih menadžera i revizora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari