Site name

Ruska TV u registru "strani agent"

Ruska državna televizija RT (Russia today) potvrdila je da je ispunila zahtev američkih vlasti i upisala se kao "strani agent" u Sjedinjenim Državama, na šta je Moskva najavila odgovor

1

Piše: FoNet

Moskva 13. novembar 2017. 22:52

"Između pokretanja kaznenog progona i upisa, odlučili smo se za ovo drugo. Pozdravljamo slobodu govora na američki način i sve koji u to još veruju", objavila je na Tviteru glavna urednica RT Margarita Simonijan, prenosi Hina.

Ruska televizijska stanica objavila je u četvrtak da će poštovati takozvani zakon FARA (Foreign agents registration act) po kojemu sve kompanije koje zastupaju neku stranu zemlju ili organizaciju moraju redovno da izveštavaju američke vlasti o vezama s tom državom ili ustanovom, u protivnom će im biti zamrznuta imovina.

Kako navodi RT, koja namerava da te zahteve ospori na sudu, američko ministarstvo pravosuđa joj je odredila rok do danas da ih ispuni.

Ruski predsednik Vladimir Putin nazvao je ove zahteve Vašingtona "napadom na slobodu govora" koji će za sobom povući "odgovarajući i sličan odgovor" Moskve. 

povezane vesti

komentari (1)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

finnessa

19. novembar 2017.

OK Amerika se sprema da vojno napadne Rusiju. Svi potezi u SAD prema ruskim diplomatama, konzulatima, medijima isl su u stvari pripreme za rat. Neka ih neka probaju ali mislim da mogu samo da sanjaju da ce izazvati rat sa Rusijom a da ne popiju nuklearne rakete na svojoj teritoriji....Živi bili pa videli, a posle nas neće biti na ovoj planeti