Godišnjica Tuđmanove smrti 1Foto: HDZ/Tviter

Povodom 18. godišnjice smrti prvog predsednika Republike Hrvatske i HDZ Franje Tuđmana, danas su njegov grob na zagrebačkom groblju Mirogoj posetili brojni građani i zvaničnici.

Na Mirogoju su se okupili gotovo svi ministri aktuelne Vlade Hrvatske, grada Zagreba, bivši saradnici, predstavnici boračkih udruženja… Delegaciju HDZ predstavljao je predsednik stranke i Vlade Andrej Plenković, koji je nakon polaganja venaca medijima izjavio da je Tuđman „državničku viziju dokazao mirnom reintegracijom hrvatskog Podunavlja i postavljanjem temelja hrvatskog evropskog puta i evropeizacije društva“.

„Zaokružili smo sve strateške ciljeve i na nama je sada da, vodeći računa o njegovoj doktrini, radimo na stabilnosti zemlje, jačanju institucija, pouzdanosti pravne države, privrednom rastu i razvoju, kao i društvenoj solidarnosti i pravednosti“, rekao je Plenković. Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović je, povodom godišnjice Tuđmanove smrti, istakla kako se „hrvatski narod u domovini i diljem svijeta, i svi hrvatski državljani s poštovanjem i zahvalnošću sjećaju svojega prvog predsjednika“. „Duboko vjerujući u svoj narod, ujedinio je domovinsku i iseljenu Hrvatsku na programu ostvarenja povijesnog cilja – stvaranja slobodne i neovisne hrvatske države. Bio je čovjek jasne političke vizije, strateg i državnik“, piše u saopštenju predsednice Grabar Kitarović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari