Vini Pu slavi 90.rođendan (VIDEO) 1Foto: Youtube

„Winnie the Pooh: istraživanje klasika“ naziv je nove izložbe u londonskom Viktoria and Albert (V&A) muzeju posvećene jednom od najdražih dečjih likova, medvediću Viniju.

Kako prenosi Hina, na izložbi je više od 230 predmeta, originalnih rukopisa i interaktivnih elemenata. Izložba vodi posetioce na put u magični svet dečaka Kristofera Robina, glavnog lika serije knjiga i autorovog sina.

Cilj izložbe, koja će biti otvorena do aprila 2018, baciće novo svetlo na petogodišnju umetničku saradnju između Kristoferovog oca A.A. Milnea (1882-1956.) koji je stvorio priče o Viniju Puu i ilustratora E.H. Šeparda (1879-1976.).

„Postoji malo kreativnih odnosa koji su uspeli do te mere da zabljesnu bezbrojne generacije čitaoca, poput ovog odnosa dečjeg pisca i ilustratora“, saopšteno je iz V&A o Milneu i Šepardu.

Među najvrednijim delovima izložbe su Milneov originalni rukopis priče „House at Pooh Corner“, brojni Šepardovi crteži, kao i plišane igračke Vinija i ostalih.Ističe se i rukom oslikan keramički servis za čaj darovan princezi Elizabeti, današnjoj britanskoj kraljici, 1928. godine.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=CTlb5292cWA]

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari