Hrana i istorija: Mušmule – zaboravljeno srednjovekovno voće nepristojnog imena

Ostavite komentar


  1. Kao prvo, nije trula nego gnjila. Ako je urma trula, onda je trula i mušmula. I pojedine kruške (takozvane zimske) se jedu tek kad „odstoje“ ili što bi ovi BBC-jevci rekli kad počnu da „trule“. Drugo, možda je nepoznata engleskim botaničarima, ali kod nas svaki seljak zna za nju.

  2. I rakija i džem od mušmula su odlični. Mušmula je kao i šipurak, ne gubi vitamin C kuvanjem.

Ostavite komentar


Naslovna strana

23. decembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Andrej Josifovski Pijanista, arhitekta i vizuelni umetnik

Danas čitam danas, da se ne bih osvrtao sutra.