Švajcarska i hrana: Kako nastaje kralj sireva, ementaler

Ostavite komentar


  1. Швајцарски сир Ементалер се не прави у фабрици како то овде пише. Када се крене колима из Цириха за Базел, долази се на велику раскрсницу, десно иде за Базел, лево за Женеву. На раскрсници стоји већи модел сира Ементалер, неко би помислио реклама за сир. Не, није реклама, у тим рупама у сиру стоје два блица, споља се не виде, један за правац Басел и други за Женеву. За мене је један од најбољих сирева и често га купујем мада исто толико волим и француски Бри, оба сира иду одлично уз добро црно вино.

Ostavite komentar


Naslovna strana

Naslovna strana za 21. i 22. decembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelena Glušac, novinarka

Danas je važnije nego ikada braniti slobodu govora i kritičke misli. Zato čitam Danas.