99,79

I vrapci pod strehama vlada svih ex-yu državica znaju da smisao Milovog referenduma nije nikakav Dan Republike nego - kako bi se to u Zapadnoj Srbiji reklo - "dizanje dževe"

Ostavite komentar


  1. A šta ako Mile ne diže dževu poradisebe? (par hiljada eura, gore -dole, božemoj, ništa strašno), nego zbog stabilnosti regiona koji trenutno čini federacija BiH. Smešno zvuči, ali, možda Mile nudi jednostran razlaz zarad regionalne stabilnosti, jerbo ““dejtonsko zajedništvo““, kao izvor dosadašnje stabilnosti više ne pije vodu. Apsurdno je, maltene. Zašto ne pije i nije neko filozofsko pitanje? Zato što se na sceni pojavio novi geostrateški momentum za neko novo mešanje globalističkih karata. ““““Čipovi, tj. kusur““““ u razmeni stabilnosti, je najmanje bitna stavka kad veliki igrači ulažu ““male monete““ za potkusurivanje sopstvenih interesa. Mile je baš jedan takav – jak adut u rukama recentnog igrača u blagom zaostatku na terenu. Rođendan Srpske je u celoj priči najmanje bitan, osim ako ne postane Casus belli za novo žarište na Zapadnom Balkanu, da se malo relaksiraju stara, potrošena, žarišta iskopnele neoliberalne matrice…

  2. Srpske elite su kao Homer Simpson – praznom glavom kroz zid – dok zid ne popusti, naravno.

  3. Nije Dale to govorio. Dale nema dozvolu da govori. Dale može samo da trbuhozbori – zna se čiju volju i želju mora trbuhozbori da bi ostao gori.

  4. Mi možemo da ratujemo samo praćkama. Ako cenjeni publikum (čiji su interesi u pitanju), želi autentičniju predstavu, neka nam doture džebane. Sami sebi ćemo da vidamo rane…. ka i vazda…

  5. Ništa se nije promenilo i dalje važi ona raškovićevska: Biti Srbin to je dijagnoza a ne gnoza…

  6. Kad sam video gornji naslov, pomislio sam da je to Basarina temperatura za vreme narkoze, izračunata u Farenhajtovim stepenima.

  7. Ponavljanje istih postupaka da bi se postigao cilj, daje dobre rezultate u sportu (trening), ali ne i u politici.

  8. Ima i svežijih primera za srpsko-sizifovski posao od mitinga i pronošenja svetačkih kivota: To je pronošenje žute patkice sa nadom da će od toga da padne Vučić.

  9. Referendumski procenat od 99,97% i nije dako veliki ako se uzme u obzir broj izašlih birača od oko 51%.

  10. Da su Naprednjaci mogli pozvali bi Basaru a ne Lazanskog u stranku. Lako je pisati uz vetar. vezati konja gde tui Vucic kaze ali istinu koja ti se ne svidja je retkost koju ti mogu kazati samo veliki. Basara je jedan od njih!

  11. Ma, neka, mi cemo kako smo nucili, terati po svome.Mozda uspe.Ako ne vec znamo krivca.Mi nikada nismo krivi, samo nam drugi podvaljuju.Lud ne priznaje ludost one sa njome ponosi, a ima sa cime.

  12. Ne mislim, naravno, da je novi srpsko-muslimanski rat na pomolu – mene uzasava pomisao da ni prosli put nisam pomisljala da ce se zaratiti. Tada Sloba i Vucic, sada Dacic i Vucic…

  13. Bas ljudino,
    koliko kapiram tresla se gora, jer su lokalni izbori u Srpskoj… Nacionalizam je uvek dobitna kombinacija kod kraišnika još od "balvan revolucije"

  14. Evo se naš Drug Sveto i dalje pita zašto se održavao referendum… Referendum uveliko prošao, a Drug Sveto se još uvek pita. I eto, slučajno ne može da se seti šta je uzrok i koji ono visoki muslimanski zvaničnik izjavi ono o ratu, ali se odlično seća odgovora. I zaključak Druga Svete je uvek isti. Ko ga do danas nije pročitao, taj je baš zaljubljen. Molim kesu za povraćanje.

  15. Vise mene od svih njinih palamudjenija i notornijeh gluposcina brine zdravlje cenjenoga kolumniste, kome boles““ nista ne mogla…

  16. Dodikovi rezultati ““referenduma““ kao u Rusiji i Sverenoj Koreji!
    Srbima sipak!

Ostavite komentar


Dijalog

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Gordana Bjeletić, novinarka

Dnevni list Danas su jedine profesionalne novine u Srbiji.