džez za džFoto: Promo

Dom omladine Beograda dvanaestu godinu zaredom organizuje koncertni serijal „DŽEZ ZA DŽ“ i poziva publiku da tokom septembra uživa u izvrsnim koncertima džez muzike! Jednom nedeljno, od 7. do 28. septembra 2024. u redovnom terminu matinea subotom od 13 časova, posetioci će i ove godine imati priliku besplatno da čuju kvalitetne domaće džez izvođače.

Programski ciklus „DŽEZ ZA DŽ“ pokrenut je 2013. godine sa ciljem da publici približi savremenu srpsku džez scenu, ali i da pruži podršku domaćim džez muzičarima. Osim što je svojevrsna najava Beogradskog džez festivala, u znaku kojeg je tradicionalno mesec oktobar, ovaj koncertni serijal za cilj ima i negovanje dobrog muzičkog ukusa i stvaranje nove džez publike, posebno među mladima.

U susret 40. Beogradskom džez festivalu koji će, od 24. do 28. oktobra 2024. godine pod pokroviteljstvom grada Beograda, tradicionalno predstaviti najktuelnije svetske džez umetnike današnjice, organizator festivala Dom omladine Beograda publici je pripremio četiri odlična džez koncerta kao svojevrsno zagrevanje za najstariji i međunarodno najpriznatiji srpski džez festival!

Dvanaesti ciklus koncerata „Džez za DŽ“ otvoriće 7. septembra Kvartet Sofije Ćirović, talentovane vokalistkinje, studentkinje Katedre za džez i popularnu muziku Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu. Sofiju prate srpski džez muzičari koji imaju aktivno dugogodišnje iskustvo sviranja, nastupanja i komponovanja. Ovom prilikom izvešće popularne džez standarde u sopstvenim aranžmanima, kao i nekoliko autorskih kompozicija.

Subota, 14. septembar rezervisana je za nastup učenika džez odseka MŠ „Stanković“. Ove godine publici će se predstaviti trio jednog od najmlađih gitarista na srpskoj džez sceni, nadarenog Boža Vasovića. Posetiocima Doma omladine sviraće autorsku muziku i nekoliko džez standarda u modenim aranžmanima.

Program 21. septembra biće prilika da se šira publika upozna sa radom Jevrema Ćosića (24), uspešnog mladog džez gitariste. Nastupiće u autorskoj trio postavi koja donosi spoj džeza i modernog gruva.

U završnici dvanaestog koncertnog serijala „Džez za DŽ“, u subotu 28. septembra, nastupiće naša istaknuta džez i soul pevačica Irena Blagojević, koja će sa svojim kvartetom izvesti specijalan program čuvenih džez numera iz poznatih filmskih ostvarenja.

Koncerti se održavaju subotom od 13 časova, na Platou Milana Mladenovića ispred Doma omladine Beograda, a u slučaju loših vremenskih uslova, nastupi će biti u Domu omladine. Ulaz je slobodan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari