PostFestum od 7. do 13. marta 1Foto: Promo

Tokom 10 dana trajanja 50. jubilarnog Festa održano je 380 projekcija, devet premijera domaćih filmova, došlo je 116 gostiju a, zaključno sa 5. martom, prodato je 52.000 ulaznica, saopšteno je na završnoj konferenciji za novinare uz napomenu da je to uspeh, ako se ima u vidu da se fest ove godine odvijao izvan najveće bioskopske dvorane – Sava centra.

Najavljen je i tradicionalni program najgledanijih filmova na bis.

PostFESTum će od 7. do 13. marta biti održan u salama Doma omladine, Dvorane Kulturnog centra Beograda i u bioskopu Cineplexx Ušće Shopping center.

Publika će moći da uživa u nekim od najtraženijih filmskih naslova sa ovogodišnjeg festivala, među kojima su: „Kockar”, „Vorteks”, „Heroji”, „Nitram”, „Električni život Luja Vejna”, „Gejm”, „Optužba”, „Šarlota o DŽejn”, „Smrt ženskaroša”, „Suncokret”, „Superheroji”, „Zbornica”, „Belfast” i mnogi drugi.

Takođe, zbog prestanka rada projektora u Sali 1 Kombank dvorane 2. marta, zbog čega su pomerene i otkazane reprizne projekcije filmova „Anet”, „Dan zastave” i „Kućni pritvor”, kao i zbog žalbe gledalaca na prevod filma „Optužba” Ivana Atala, 7. marta u Kombank dvorani biti održan dodatni, besplatan dan kada će biti prikazani pomenuti filmovi u pet dodatnih termina, kao i film „Događaj” od 22 časa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari