17. festival naukeFoto: Promo

Sedamnaesto izdanje najvećeg regionalnog Festivala nauke održava se od 12. do 14. decembra 2024. na Beogradskom sajmu, u halama 3 i 3a.

Ovogodišnje izdanje manifestacije ima centralnu temu EVOLUCIJA IDEJA – koncept koji osvetljava neprekidni proces transformacije i razvoja naučnih misli i teorija kroz vreme.

Nauka je disciplina koja se konstantno razvija. Nove naučne oblasti se stalno rađaju dok druge odumiru, a naučne teorije se razvijaju i menjaju.

Na 17. izdanju Festivala nauke ćemo pokušati da damo odgovore kako dolazi do ovih promena, šta nam to govori o promenljivoj prirodi nauke i šta to znači za sve nas.

17. Festival nauke od 12. do 14. decembra – transformacija i razvoj naučnih misli 1
Foto: Promo

Na Festivalu nauke mogu učestvovati fakulteti, institucije, udruženja i pojedinci iz Srbije i iz inostranstva, kao i kompanije čiji se program rada i način prezentacije uklapa u temu ovogodišnjeg Festivala nauke – EVOLUCIJA IDEJA.

Moguće je prijaviti različite forme programa: radionice, interaktivne prezentacije, izložbe, scenski programi, dečiji programi ili zanimljiva predavanja.

Više detalja o konkursu za učestvovanje na 17. Festivalu nauke moguće je pročitati na sajtu www.festivalnauke.rs. Prijave se obavljaju popunjavanjem prijavnog formulara, koji se nalazi na sajtu.

Prijave programa za 17. Festival nauke se mogu slati najkasnije do 20. septembra 2024. godine.

17. Festival nauke od 12. do 14. decembra – transformacija i razvoj naučnih misli 2
Foto: Oksana Skendžić

Učešćem na Festivalu nauke akteri dobijaju zasluženu medijsku pažnju, kao i mnogobrojnu publiku kojoj će moći da prezentuju korisne i lepe strane bavljenja naukom i naučnim radom.

Festival nauke na ovaj način skreće pažnju na važnost nauke i naučnog načina razmišljanja i generiše mlade ljude koji razmišljaju u ovom pravcu.

Festival nauke je najveća manifestacija promocije nauke u našem regionu. Do do sada je održan 16 puta. Poslednji, organizovan u maju 2023. godine je imao preko 25.000 posetilaca za tri dana.

Publiku Festivala nauke čine uglavnom đaci osnovnih i srednjih škola iz cele Srbije i regiona. Takođe, Festival nauke predstavlja idealnu priliku za upoznavanja sa radom mnogobrojnih institucija i kompanija i za ostvarivanje korisnih kontakata za saradnju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari