Festival "Naši dani" u Beogradskom dramskom pozorištu od 9. do 12. maja 1Foto promo Drago Vejnović

Mini festival „Naši dani“, pokrenut prošle godine sa novosadskim teatrima, nastavlja se ovog proleća proširivanjem saradnje na region. Novitet revije su banjalučka pozorišta – Gradsko pozorište „Jazavac“ i Narodno pozorište Republike Srpske, koja će u Beogradskom dramskom dramskom pozorištu gostovati od 9. do 12. maja. Na Maloj sceni BDP „Predrag Pepi Laković“, 9. i 10. […]

Mini festival „Naši dani“, pokrenut prošle godine sa novosadskim teatrima, nastavlja se ovog proleća proširivanjem saradnje na region.

Novitet revije su banjalučka pozorišta – Gradsko pozorište „Jazavac“ i Narodno pozorište Republike Srpske, koja će u Beogradskom dramskom dramskom pozorištu gostovati od 9. do 12. maja.

Na Maloj sceni BDP „Predrag Pepi Laković“, 9. i 10. maja, GP „Jazavac“ izvešće dve predstave: „Banja Luku“ reditelja Nikole Bundala, i „Skupštinu“, u režiji Ivana Plazibata.

Nacionalni teatar RS predstaviće se beogradskoj publici sa tri ostvarenja – projektom „Hrkači“ reditelja Nikole Pejakovića (10. maja), „Zločin i kazna“ , u režiji Dušana Petrovića (11. maja), i „Sinovi umiru prvi“ reditelja Marka Misirače (12. maja).

Sve tri predstave biće izvedene na Velikoj sceni BDP „Olivera i Rade Marković“.

Naši dani“ nastavljaju se u drugoj polovini maja, gostovanjem BDP u novosadskim pozorištima – Ujvideki sinhazu i Srpskom narodnom pozorištu, kao i predstavljanjem svojih projekata publici u Hravtskoj, u Zagrebačkom kazališti mladih.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari