FIST pod sloganom “Fobofobija – Strah od straha” od 7. do 16. maja 1

Kao „lajt motiv“ ovogodišnjeg festivala studenti su prepoznali da strah može da bude i kreativno žarište, pokretač ideja, nove borbe, kao i novih pozorišnih formata

Tradicionalno, svake godine, studenti Katedre za menadžment i produkciju pozorišta radija i kulture sa Fakulteta dramskih umetnosti (FDU) u Beogradu, organizuju Festival Internacionalnog Studentskog Teatra (FIST).

Kako ističu u svom saopštenju za javnost, oni su kao „lajt motiv“ ove godine prepoznali da strah može da bude i kreativno žarište, pokretač ideja, nove borbe, kao i novih pozorišnih formata.

Iz ovog promišljanja studenata proizašao je i simbolični slogan pod kojiom će se od 7. do 16. maja odvijati ovogodišnjeg FIST – “Fobofobija – Strah od straha”.

U glavnom programu festivala učestvovaće šest predstava iz Rumunije, Bugarske, Slovenije, Severne Makedonije, Češke, sa novosadske Akademije umetnosti, kao i FIST produkcija.

Prateći program baviće se interaktivnom izložbom, ekološkim radionicama, tribinama o učešću mladih u kulturi, radionicama o pozorišnim procesima, a publika će imati priliku da se suoče sa svojim fobijama na tabli straha koja će biti postavljena u svakom gradu, najavili su organizatori.

Ovogodišnji, FIST17 biće otvoren predstavom „Tamo gde pevaju“, reditelja Đorđa Nešovića, po tekstu Filipa Grujića, a odvijaće se i u Zrenjaninu, Novom Pazaru i Pirotu.

Foto promo

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari