Manifestacija “Muzeji za 10” – Moć muzeja, večeras u Šapcu 1Narodni muzej Šabac Foto: NMŠ sajt

I ove godine Šabac se pridružio manifestaciji Muzeji za 10, koja se u 54 grada i 159 lokacija održava od 14. do 20. maja.

Ovogodišnji slogan je “Moć muzeja”, a u okviru programa, od 17 do 22 časa, Šapčani će na pet različitih lokacija u gadu, moći da ponađu nešto za sebe.

U Narodnom muzeju na programu je izložba iz Likovne zbirke muzeja “Stevan Čalić i savremenici”, kao i stalna postavka muzeja “Šabački vremeplov – baština za bududćnost”.

Manifestacija “Muzeji za 10” – Moć muzeja, večeras u Šapcu 2
Galerija KC Šabac Foto: sajt KCŠ

U Muzeju šabačkih Jevreja – sinagogi, “Veče jevrejske muzike”, od 20 časova, prirediće muzičar Nikola Albahari Salaćanin.

U Biblioteci šabačkoj, u saradnji sa Bibliotekom grada Beograda, otvorena je dvojezična multimedijalna izložba „Pavić: od Š do A“, posvećena životu i stvaralaštvu književnika Milorada Pavića.

U galeriji Kultrunog centra, u toku je 26. Izložba ikona, na kojoj su izložene 34 ikone, od 31 autora.

Nagrada za najbolju ikonu, ove godine dodeljena je Mari Ognjenović, ikonopiscu iz Beograda, za rad pod nazivom Sveti Praotac Avram.

Od 18 časova na programu je Dramska radionica – Šarena šargarepica, pozorišna predstava za decu.

U Školi primenjenih umetnosti, Sekcija za fotografiju i digitalnu grafiku škole, predstaviće izložbu “Tren”, povodom deset godina postojanja.

Ulaz za sve programe je slobodan.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari