Džejmi Li Kertis o kraju "Noći veštica": Ako svi ne zaplačemo, šta smo onda uradili? 1Foto: EPA-EFE/Luis Millan

Završetak filma „Noć veštica“ označava kraj za Džejmi Li Kertis jer će se ona poslednji put naći u ulozi Lori Stroud, koju je prvi put igrala 1978. godine

Novi deo filma „Noć veštica“ je ujedno i završno poglavlje ponovo pokrenute trilogije.

Glumica je u razgovoru za Digital Spy objasnila da će se usmeriti novim projektima, ali i da je poslednju nedelju snimanja u ulozi Lori Stroud podnela veoma emotivno.

„Prošle nedelje u Savani, kada sam znala da će svaki dan odlaska na set biti jedan od poslednjih puta da ću igrati Lori i biti sa svojim ljudima, plakala sam svaki dan“, rekla je Kertisova.

Završetak „Noći veštica“ omogućava Kertisovoj da pokaže drugačiju stranu Lori. U prva dva filma pokazala se nemilosrdnom u svojoj opsesiji Majklom Majersom, dok se u novom delu u jednom trenutku čak i nasmejala.

Kertisova svoj opraštaj sa ulogom Lori Stroud poredi sa završetkom emotivne veze.

„Ako ne plačem, ako svi pomalo ne plačemo, šta smo onda uradili? Ništa nismo uradili. Uspostavili smo odnos. Vi ste stupili u odnos sa Lori, a ja sa vama, to je veza. Sada raskidam ovu vezu i to je bolno“, kaže Kertisova za Digital Spy.

Džejmi Li Kertis sada ima 63 godine, a prvi put je glumila u filmu „Noć veštica“ sa 19. Za Digital Spy rekla je da je ovo sedmi put da glumi kultnog lika i da je uvek postojalo nešto što je vrati u Lorino razmišljanje.

„Vrtljam kosu. Ja, kao što vidite, imam kratku kosu. Znam da mi kosa postaje malo duga kada počnem da je zavrtim“, objasnila je ona i dodala da je poslednji deo „Noći veštica“ snimljen kao eho prve scene originalnog filma.

Dok  „Noć veštica – kraj“ označava poslednje pojavljivanje Lori, kreator filmskog serijala Džon Karpenter je nedavno rekao da ne veruje da je to kraj same franšize.

Režiser Džon Karpenter je scenario ovog filma napisao sa producentkinjom Deborom Hil i snimio ga je za svega 20 dana sa budžetom između 300.000 i 325.000 dolara, a film je uspeo da zaradi oko 70 miliona dolara od prodaje bioskopskih ulaznica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari