gradić festFoto: Promo

Na 24. izdanju Festivala uličnih svirača, nastupiće IDEM, Džipsi, Ki Klop, ZHIVA uz brojne druge regionalne izvođače.

Ovogodišnji Gradić fest će osim regionalnog programa upotpuniti poseban segment festivala posvećen džez muzici, u okviru kog će nastupiti Vlada Maričić, Max Kochetov, italijanski duvački ansambl Basterdjazz i drugi.

Iz Hrvatske stiže IDEM, solo projekat Antuna Alekse, tromboniste bendova Porto Morto, JeboTon Ansambl, kao i gitariste i pevača benda Trophy Jump.

Zagrebačku scenu predstaviće i disko pop bend Ki Klop čiji su nastupi opisani kao kombinacija koncerta, dramskog performansa i klupsko-plesnog doživljaja, kao i solo muzičar Vlado Remeš, poznat kao VOADO.

Beogradsku scenu predstaviće Džipsii, koji je postigao uspeh i vidljivost u muzičkoj industriji spojem andergraund i pop zvukova.

Mlada kantautorka ZHIVA svoj samostalan iskorak na domaćoj sceni napravila je objavljivanjem debi albuma Preterujem u novembru 2023, za Glitch Records. Uz njih nastupiće i novosadski bend Josip A Lisac, Škofja Loka i Maršali iz Novog Bečeja.

Na ulicama Gradića iščekujemo i predstavu “Dobro jutro” slovenačkog uličnog teatra u izvedbi Andreja Tomša i Luke Piletiča.

Džez muzika na Festivalu uličnih svirača

Od džez sastava, ove godine slušaćemo kvartet ukrajinskog saksofoniste Maxa Kochetova i poznatog džezera Vladu Maričića koji će izvesti numere sa svog najnovijeg albuma.

Iz Slovenije dolazi trio saksofoniste Jura Pukla čija je muzika spoj džeza, moderne klasike i popularnih muzičkih žanrova.

Na ovogodišnjem festivalu nastupiće i četvoročlani sastav iz Novog Sada – Dragons fuel; trubač, fliglhornista i kompozitor Ivan Radivojević koji će se publici predstaviti sa svojim kvartetom.

Iz Italije nam stiže duvački džez-fank ansambl Basterdjazz.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari