piknik u baštiFoto: Promo

Manifestacija “24 Kitchen Piknik u Bašti” po četvrti put održaće se 7. i 8. septembra u Botaničkoj bašti “Jevremovac”. Posetioce očekuje bogata ponuda izabranih proizvođača hrane i pića, a sve će biti začinjeno odličnom muzikom.

Piknik će biti sjajna prilika da, u najlepšem parku u Beogradu, posetioci uživaju u kulinarskim iznenađenjima i specijalitetima pripremljenim po receptima poznatih svetskih kuvara 24 Kitchen, kao i da učestvuju u radionicama kulinarstva.

Osim u prirodi, gastronomskoj ponudi i druženju posetioce oba dana očekuju i sjajni koncerti autora i izvođača različitih muzičkih žanrova.

U subotu 7. septembra od 18 časova nastupiće soul-funk-r’n’b zvezda Zoe Kida, koja je prisutna kao kantautor i interpretator na domaćoj muzičkoj sceni preko dvadeset godina.

Najpre kao član alternativnog benda Mistake Mistake, a zatim kao osnivač i dugogodišnji član grupe Zemlja Gruva.

Početkom 2022. godine započela je solo muzičku karijeru hit pesmom “Bejbi”, a potom je objavila i singlove “Žena dete”, “Sunce”, “Voli me”, “Adam i Ševa”, koji su dokazali da je Zoe kantautorka koja publiku osvaja originalnim zvukom i tekstovima u kojima se svako može pronaći.

Izvanrednost njenog vokala, energije i scenskog nastupa nikoga ne ostavljaju ravnodušnim, zbog čega je publika raznih generacija voli i podržava. Muzički stil Zoe Kida predstavlja vešt spoj elemenata soul, r’n’b, funk, pop, afro i aktuelnih muzičkih trendova i tendencija.

Muzički program prvog dana će početi u 13:30h DJ setom, a od 16 časova nastupiće ReCover Rock Band, jedan od najboljih klupskih cover bendova iz Beograda koji se trudi da održi pop, mainstream rock i hard rock muziku aktuelnom i u ovom vremenu.

Bez kompromisa sviraju najveće hitove stranih i domaćih bendova iz perioda od 70-ih godina pa do danas.

Posle dve godine na muzičku scenu “24 Kitchen Piknika u Bašti”, na radost posetilaca, vraća se hrvatski bend Ljetno kino, koji će nastupiti u nedelju 8. septembra od 18 časova.

Troglasno pjevanje, ukulele, klarinet i bubanj čine originalni zvuk ovog sastava, a pesme iz različitih razdoblja i stilova u njihovoj obradi zovu na ludi ples.

Nekadašnji gitarista Azre i grupe Film Max Juričić pokrenuo je bend s Vladom Matulićem i Filipom Petkovićem u leto 2009. na Braču i od tada nastupaju na urnebesnim zabavama na jadranskim ostrvima, u najboljim gradskim klubovima, na otvaranju filmskog festivala u Kanu, na festivalima InMusic, EXIT.

Samostalni singlovi su ”Ruke” i ”Za ljubav”, a tokom saradnje sa Vladom Divljanom ostali su zabeleženi hitovi na EP ”4 GODIŠNJA DOBA” i na koncertnom albumu ”Live@TVORNICA KULTURE”.

Pre Ljetnog kina u nedelju od 16 časova nastupiće Indigo Blues. Njihov nastup posvećen je Janis Joplin i drugim muzičarima koji su stvarali šezdesetih godina prošlog veka. Na repertoaru će se, osim Janis, naći i Tina Turner, Cream, Piter Green, Etta James i drugi.

“24 Kitchen Piknik u Bašti” je pre svega porodični događaj, zato će i ove godine ulaz za decu do 12 godina biti besplatan. Najmlađi posetioci će ceo dan moći da uživaju u Dečjem kutku, gde će se održavati raznovrstan program sa animatorima, mađioničarem i predstavama za decu.

Kapije Botaničke bašte biće otvorene 7. i 8. septembra od 13 do 20 časova, a ulaznice po ceni od 2.000 dinara po danu mogu se kupiti na prodajnim mestima i preko online servisa Tickets.rs.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari